Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Belvedere in Wenen

14.04.2011 - Artistiek genieten tijdens diverse expositierondleidingen.

 © OEW

De twee barokkastelen van het Belvedere werden in de 18e eeuw gebouwd als zomerresidentie voor prins Eugen. Ook nu nog staat de levensvreugde van de barok centraal in het inmiddels tot Unesco-wereldcultuurerfgoed behorende kasteel. Zo worden rondleidingen door de actuele exposities door thematisch verwante culinaire arrangementen begeleid, die de gasten op een smakelijke manier tot zintuiglijke verruimingen uitnodigen.

Tot 12 juni zijn er telkens op zaterdag en zondag Boheemse geheimen bij Egon Schiele te ontdekken. Tijdens een expositierondleiding leert men de fascinerende portretkunst van Schiele kennen. Als hommage aan het gebied dat de kunstenaar als geen ander inspireerde, worden aansluitend Boheemse lekkernijen en traditionele Oostenrijkse gerechten geserveerd.

Op woensdagavond gaat het er dynamischer aan toe: tot 25 mei kan men zich bij creatieve, lichte lekkernijen in de B-lounge ontspannen en daarna tijdens een rondleiding door de expositie ‘DYNAMIEK! Kubisme / Futurisme / Kinetisme’ kennismaken met de ingrijpende ontwikkelingen van de Europese moderne kunst.

Meer informatie is te vinden op www.belvedere.at