Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Creatief en innovatief Graz

20-08-2012 - De unieke zuidelijke flair en de creatieve culturele scene maken van Graz een plek voor innovatieve architectuur, gerenommeerde festivals en dynamische en moderne bezienswaardigheden.

Creatief en innovatief Graz © Graz Tourismus

Graz biedt de nieuwe Oostenrijkse filmstroming (zoals Nacktschnecken, Kotsch en Slumming) een speciaal podium. Elk voorjaar vindt hier de DIAGONALE plaats, het festival van de Oostenrijkse film - een showcase en tegelijkertijd ook een ontmoetingsplek voor de scène. Prominente premières, jonge talenten, speciale onderwerpen en een uitgebreid overzicht komen tijdens dit festival aan bod. 

Een soortgelijke positie neemt het Spring-Festival voor elektronische kunst en muziek in, die in de lente op vele podia en in danceclubs in de stad plaatsvindt. 

Jazzmuziek
heeft al een mooie traditie in Graz. Hier ontstond Europa’s eerste universitaire Jazz-instituut, waar vanuit zich een ongeëvenaard internationaal netwerk ontwikkelde. En dat bewijzen de vele festivals van GrazJazz elk jaar weer. 

NIEUW!
De in november 2011 geopende wijk Joanneumviertel, in het hart van de stad, is een prachtige mix van traditie en modern. Met de transformatie van het oudste museum van Oostenrijk is men erin geslaagd om een ​​modern stedelijk accent temidden van historische gebouwen te zetten. Het Joanneumviertel herbergt de nieuwe gallery, de Multimedia Collecties Bibliotheek van de deelstaat Steiermark. 

Meer informatie:
www.graztourismus.at

-----------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor
meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Graz Tourismus, Mvr. Lisa-Marie Schweinzger, tel.: 0043-316-80 75 41, e-mail: lsch@graztourismus.at, http://www.graztourismus.at/