Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Cultuur, natuur en gastronomie in het Bregenzerwald - Vorarlberg

20.06.2011 - Ten westen van Oostenrijk, vlakbij de Bodensee, ligt het Bregenzerwald. Hier geniet men van het aantrekkelijke cultuuraanbod, de indrukwekkende bergen en de uitstekende keuken.

 © Bregenzerwald Tourismus

 

Kunst in de bergen: Horizon Field van Antony Gormley
Tot april 2012 vormen de bergen van Vorarlberg het decor van 'Horizon Field', dat geschapen is door de bekende Britse beeldhouwer Antony Gormley. 'Horizon Field' is de grootste landschappelijke installatie die ooit te zien was in Oostenrijk. Een aantal van de 100 levensgrote ijzeren beelden staan in het Bregenzerwald: op de Kanisfluh, bij de Widderstein, in de wandelgebieden Diedamskopf en Warth-Schröcken. Bregenzerwald Tourismus biedt in samenhang hiermee een arrangement aan met vier overnachtingen en rondleidingen (prijs vanaf € 414,00).

Van het Bregenzerwald naar de Bregenzer Festspiele
Logeren in het groen en genieten van urbane cultuur? Dat is een combinatie die in het Bregenzerwald gemakkelijk te verwezenlijken is. Van het Bregenzerwald is het 15 minuten tot een uur rijden naar Bregenz. In 2011 wordt tijdens de Bregenzer Festspiele (20 juli t/m 21 augustus) op het toneel op het meer de opera 'André Chénier' van Umberto Giordano opgevoerd. Bovendien bevat het programma operacuriosa, concerten, theater en de serie 'Kunst aus der Zeit'. Bregenzerwald Tourismus biedt bezoekers van de Bregenzer Festspiele arrangementen in samenwerking met diverse hotels. Inclusief drie overnachtingen met halfpension, een Festspielticket, de transfer naar Bregenz en terug en een middernachtsnack na de voorstelling.

Culinair wandelen
'Stap voor stap van de ene gang naar de volgende' is het devies voor degenen die in het Bregenzerwald aan een culinaire wandeltocht beginnen. Twee verschillende routes leiden vanuit Mellau of Bezau door speciale landschappen en langs kenmerkende Alpen. Elke wandeltocht is inclusief een 3-gangen-keuzemenu met regionale specialiteiten, dat in drie verschillende berghotels of restaurants geserveerd wordt. Voor culinaire wandelaars zijn er natuurlijk gereserveerde plaatsen. De dagarrangementen, die ook heel geschikt zijn om cadeau te geven, kosten inclusief lift- of treinticket € 40,00 resp. € 45,00. Bezitters van de Bregenzerwald Gäste-Card krijgen kortingen.

Meer informatie: www.bregenzerwald.at 

Kijk voor meer informatie over Vorarlberg op www.vorarlberg.travel