Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Internationaal Jazzfestival Saalfelden

20-08-2012 - Bergen, natuur en jazz. Deze unieke combinatie is te vinden tijdens het internationale jazzfestival in Saalfelden. Van 23 t/m 26 augustus staan zowel grote namen als nieuwkomers uit de internationale jazzscene hier op het podium.

Jazzfestival Saalfelden © Saalfelden Leogang

Het Jazzfestival Saalfelden Leogang, temidden van de Salzurger bergwereld, heeft de afgelopen 32 jaar een grote reputatie op het gebied van hedendaagse en experimentele jazz opgebouwd.

Het programma, 23 t/m 26 augustus 2012:
Het Jazzfestival wordt jaarlijks op donderdag met de City Stage concerten op het stadhuisplein geopend. Tijdens de shortcuts in het Kunsthaus Nexus worden er delen van de hoofdconcerten gespeeld, een absolute must voor de die-hard jazzliefhebbers. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze shortcuts meestal tot de laatste stoel zijn uitverkocht. Vanaf vrijdag starten de belangrijkste concerten op de Main Stage van het congresgebouw in het centrum van de stad. Hier ontmoeten elk jaar, zowel grote namen als nieuwkomers uit de internationale jazzscene elkaar. Op zaterdag en zondag staan de gratis almconcerten op de vier bergweides op het programma. Hier genieten bezoekers van muziek in een bijzondere setting, jazzmuziek uitgevoerd midden in de natuur met uitzicht over de bergwereld. 

Elk jaar weer staat Saalfelden eind augustus geheel in het teken van de jazzmuziek, waarmee het een vaste plek op de Europese muziekkalender heeft verworven. Het is een podium voor experimenten, waar nieuw en oud samenkomen en nieuwe trends en stijlen ten gehore gebracht worden om zo de veelzijdigheid van de jazz te laten zien. 

Meer informatie:
www.jazzsaalfelden.com 

Voor speciale festivalarrangementen inclusief tickets en accommodatie kan men mailen naar reiseservice@saalfelden.at of kijken op www.saalfelden-leogang.at

------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor
meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen  met Mvr. Daniela Neumayer, pr-woordvoerster Jazzfestival Saalfelden, tel.: 0043-6583-8234 22, fax: 0043-6583-7302, e-mail: daniela.neumayer@jazzsaalfelden.com, internet: http://www.jazzsaalfelden.com/