Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Koeien, kaas en cultuur in het Bregenzerwald - Vorarlberg

20-08-2012 - In het uiterste westen van Oostenrijk ligt het Bregenzerwald. Bekend om zijn speciale bergkaas, bijzondere architectuur en veelzijdige cultuur.

 © Bregenzerwald Tourismus / Christoph Lingg

Architectuur en ambacht
Het Bregenzerwald bouwt verrassend anders. Met veel hout en opvallend modern. Eenvoudig, elegant en tegelijkertijd energie-efficiënt.
Elke drie jaar vindt in Andelsbuch Bregenzerwald de grote designbeurs Handwerk+Form  plaats, dit jaar op 13 & 14  en 19 t/m 21 oktober. Er zijn werken te zien welke ontworpen zijn door lokale ambachtslieden in samenwerking met internationale designers en architecten.  In de wedstrijd voorafgaande aan de beurs worden de beste stukken uitgekozen om tentoon te stellen. Dit jaar wordt tijdens de beurs voor het eerst het nieuwe Werkraum Haus gebruikt (een platform van innovatieve ambachtslieden – van meubelmakers tot textielontwerpers),  dat in Andelsbuch ontworpen wordt door de bekende Zwitserse architect Peter Zumthor. 

Kaas en gastronomie
Dé culinaire specialiteit van het Bregenzerwald is kaas. Mild, kruidig, hard of zacht, en geproduceerd in kleine boerderijen, kaasmakerijen of op de alm. De KäseStrasse is geen echte straat, maar een samenwerkingsverband van deskundigen uit verschillende disciplines. De leden, kaasmakers, herbergen en boederijen, organiseren het hele jaar door evenementen en nodigen uit tot proeven en verklappen de geheimen van de kaasproductie. 39 restaurants zijn lid van de KäseStrasse en dat zie je terug op de  aangepaste menukaarten.

Muziek
Het meest toonaangevende evenement op de cultuurkalender van het Bregenzerwald is de internationaal gerenommeerde Schubertiade Schwarzenberg. Na de evenementen in juni vinden van 27 augustus t/m 9 september 2012 ca. 50 andere evementen met solisten en ensembles plaats, waaronder kamermuziek concerten, recitals, piano recitals, lezingen en masterclasses.
Tijdens de Bregenzer Festspiele (18 juli t/m 18 augustus 2012) wordt de opera 'André Chénier' van Umberto Giordano opgevoerd. Bovendien bevat het programma operacuriosa, concerten, theater en de serie 'Kunst aus der Zeit'. 

Meer informatie:
www.bregenzerwald.at en www.vorarlberg.travel

-------------------------------------------------------------------------------Meer informatie (noot voor de redactie): Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Bregenzerwald Tourismus, Anja Zwischenbrugger, Tel.: 0043-5512-2365, anja.zwischenbrugger@bregenzerwald.at, www.bregenzerwald.at/presse