Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Museum Liaunig, Karinthië

14.04.2011 - In dit bijzondere gebouw, deels bovengronds, deels ondergronds, wordt de opvallende kunstcollectie van industrieel Herbert W. Liaunig getoond.

 © Museum Liaunig

Museum Liaunig biedt sinds haar opening in augustus 2008 een uniek overzicht van de protagonisten van de naoorlogse Oostenrijkse kunst vanaf 1950.
De bandbreedte van de Oostenrijkse schilderkunst en grafische kunst reikt van Marc Adrian via Hans Bischoffshausen en Erwin Bohatsch tot aan Arnulf Rainer, Hubert Schmalix en Hans Staudacher. De belangrijkste werken op het gebied van beeldhouwkunst en objectkunst zijn van Otto Eder, Roland Goeschl, Gerhardt Moswitzer, Josef Pillhofer, Andreas Urteil en Fritz Wotruba.

Vol effect geënsceneerd is de collectie van versierselen en cultobjecten van de West-Afrikaanse Akan-volkeren, die in de grote zwarte kubus van het museum wordt gepresenteerd.

Museum Liaunig staat open voor in kunst geïnteresseerde bezoekers vanaf 12 jaar, uitsluitend op basis van rondleidingen op voorafgaande afspraak. Geopend van mei – oktober.

Meer informatie is te vinden op www.museumliaunig.com