Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Een winter vol levenslust in Oostenrijk

15-10-2013 Een winter vol levenslust in Oostenrijk is het motto in 2013. Dit najaar lanceert de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme een campagne om intense momenten van winters geluk in Oostenrijk te promoten.

Skiklas Schladming © Österreich Werbung  Peter Burgstaller

Wintergeluk in Oostenrijk
In de allernieuwste wintercampagne van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme staat een winter vol levenslust op de voorgrond. Vakantiemomenten die voor altijd in herinnering zullen blijven. Daarvoor heeft Oostenrijk alles in huis, skipret voor het hele gezin én inspirerende rust, moderne infrastructuur én schilderachtige winterlandschappen. Met de nieuwe wintercampagne 2013 heeft de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme plekken geselecteerd die garant staan voor een winter vol levenslust. Door de hartelijkheid van de lokale bewoners beleeft u de bekende Oostenrijkse gemoedelijkheid in knusse hutten of in grandioze restaurants in de bergen. Geniet van heerlijke streekgerechten en levende tradities bijvoorbeeld bij de talrijke kerstmarkten. Wij willen u laten zien dat u hier meer beleeft dan een wintervakantie. U proeft intens van het leven en neemt mooie herinneringen mee naar huis.

In Oostenrijk zijn er ongelofelijk veel wintersportgebieden en toch zijn ze allemaal op hun eigen manier uniek, iedereen vindt hier zijn gading! Stuk voor stuk zijn het fascinerende skioorden die inspirerende rust bieden en tegelijk geen moment vervelen. De ski-infrastructuur is er uitstekend. U vindt er zowel steile afdalingen als stille winterpaden in schilderachtige sneeuwlandschappen, zowel authentieke berghutten als strakke uitzichtplatformen uit staal en glas. Op www.austria.info/winterlust vindt u plekken die we voor u geselecteerd hebben en die garant staan voor een winter vol levenslust.


Marketingmix
In november verschijnt een 44 pagina dikke bijlage (oplage 124.000 exemplaren) die de lezer leuke vakantietips in Oostenrijk geeft op het gebied van skiën, gezinsvriendelijke skigebieden, activiteiten naast de piste, welzijn, kerstmarkten en gezellige hutten met heerlijke streekgerechten. De brochure is verkrijgbaar bij onze vakantieservice (Tel. 078 16 60 18 of vakantie@austria.info). Naast print speelt e-marketing uiteraard ook een grote rol. Op www.austria.info/winterlust worden 13 momenten van winters geluk in Oostenrijk gepresenteerd inclusief arrangementen. De campagne zal ook d.m.v. externe e-marketingcampagnes, CPC, op social media platformen en via nieuwsbrieven gepromoot worden. Verder is er ook dit jaar weer een verrassende samenwerking gepland om de campagne te versterken. Dit jaar werken we samen met A.S. Adventure en promoten we Oostenrijk in 29 A.S. Adventure-verkooppunten.

België is een van de belangrijkste markten voor toerisme in Oostenrijk. In 2012 gingen ongeveer 494 000 (+1,1 %) Belgen naar Oostenrijk en er waren ongeveer 2,58 miljoen Belgische overnachtingen (+0,7 %). België behoort tot de herkomstlanden met de langste gemiddelde verblijfsduur (5,2 dagen). Ook de hoge gemiddelde daguitgaven maken de Belgische gast enorm aantrekkelijk voor Oostenrijkse vakantieregio’s. Het vakantieland Oostenrijk wordt door de Belg gezien als levendig, ontspannend, gastvrij en gezinsvriendelijk.

___________________________________________________________________________________________________________________________________
Voor vragen (niet voor publicatie):
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
David Schoffers
Marketing & PR
Tel: +32 2 642 22 17
Email: David.Schoffers@austria.info