Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Bergpiraten, schatzoekers en kruidenheksen

03-04-2013 De Tiroolse Zugspitz Arena heeft haar vakantieaanbod speciaal gericht op gezinnen: tussen kabbelende bergbeekjes, geurende kruidenweiden en sprookjesbossen beleven kinderen hoe spannend, creatief en leerrijk de bergzomer kan zijn.

 © Tiroler Zugspitz Arena

Het familiezomerprogramma in de Tiroolse Zugspitz Arena is even spannend als interessant: Kinderen luisteren naar de plantengeheimen van de kruidenheksen, testen hun teamgeest bij het afvaartavontuur van de waterval en zoeken de verborgen schat van de Loisachbronnen. Die waterlopen, bergbossen en almweiden van de Tiroolse Zugspitz Arena vormen de coulissen voor een onvergetelijke zomervakantie en maken kinderen enthousiast. Speuren in de natuur, bergavonturen beleven of gewoon de geest eens loslaten – elk familielid kiest uit de veelvoudige aanbiedingen van de Tiroolse Zugspitz Arena zijn lievelingsbezigheid uit.

Bergavontuur aan de waterval en geheime kruidenrecepten

Moed en behendigheid zijn bij het klimavontuur aan de waterval vereist: een lichte klim brengt je boven op de rotswand – afvaartactiviteiten, hindernissen en hangbruggen oversteken, vragen naast coördinatie een goede portie teamwork en leren kinderen voorzichtig te zijn en de eigen vaardigheden juist in te schatten.

Met „Miraculix in het kruidenbos“ valt er veel te leren: bijvoorbeeld waar je geneeskrachtige kruiden vindt – en hoe je daaruit een eigen toverdrank kan maken. “Iedereen krijgt een verzamelboek met foto’s van bloemen en kruiden, en dan gaat het van start!”, belooft de kruidenspecialiste. Er wordt langs het beekje gewandeld, naar de almweiden, voorbij hooischuren en mierenhopen. De kruiden worden zorgvuldig verzameld, daarna fijngemaakt en met water tot een toverdrank verwerkt.

Familiegeluk met een blik op de Zugspitz

In de zomer van 2013 bieden talrijke gastenverblijven van de Tiroolse Zugspitz Arena speciale familieaanbiedingen met kinderprogramma aan. Het afwisselende kinderprogramma van de outdoorexperts van Bergsport Total kan ook individueel geboekt worden. Informatie vind je op www.zugspitzarena.com of op het nummer +43.5673.20.000.

De Tiroolse Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse kant van de Zugspitze. Ze omvat de plaatsen Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos.

___________________________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie of beeldmateriaal:
Birgit Linder - b.linder@zugspitzarena.com - T.: +43-5673-20.000-102