Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Karinthië: Aangenaam leven en onbezorgd genieten

07-05-2013 Karinthië een land dat gevormd is door de culturele verscheidenheid van het Alpe-Adria gebied, door het milde klimaat aan de zuidkant van de Alpen en door de mensen, die hun gasten met plezier, openheid en een grote portie levensvreugde ontmoeten.

Boothuis aan de Wörthersee © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Eerste badhuis in Karinthië
Vlak aan de oever van de Millstätter See opende eind vorig jaar ger eerste nieuwe Karinthische badhuis. Regionale wellness- en beautybehandelingen met alpenkruiden, granaatsteen of alpenden en een verwarmde infinity pool en sauna maken het meer het hele jaar door beschikbaar.

Familie-Euro in Bad Kleinkirchheim
Van 29 juni tot 8 september 2013 is in Bad Kleinkirchheim familieplezier inclusief. Vier keer per week staan avonturen op het programma, met opgeleide jeugdmonitoren. Fun tijdens het surfen, zeilen, kajakken, beachvolleyballen en zwemmen aan het strand in Feld am See. Creatieve workshops, outdoorfun (alpendenateliers, cursus pizzabakken en asfaltstokschieten) en een survivaldag bij Falkert met een orientatietocht en vuur maken en bij een gezellig kampvuur broodstengels en worstjes eten. Er is ook een jeugdfietstocht van berg naar meer: een workshop met singletrail en techniektraining met aansluitend waterfun in Feld am See.

Drauradweg
In Karinthië vinden fietsliefhebbers, sportieve mountainbikers en wielrenners de mooiste en meest veelzijdige fietswegen. De 366 km lange Drauradweg, die al lang niet meer geheim is, gaat van Toblach in Italië tot Marburg in Slovenië. Daarvan loopt ongeveer twee derde door Karinthië.

Werelderfgoedbrood
10 000 jaar oud is de kunst van het broodbakken in het Lesachtal. Een unieke ambacht, die u het beste live leert kennen in de gezellige sfeer van het ‘Brotfest’ in Liesing. De verwerkingsweg van onbewerkt graan tot de broodconsumptie is al eeuwen onveranderd en is onlangs zelfs opgenomen in de lijst van immaterieel cultuurerfgoed onder UNESCO bescherming.

Best in Travel 2013
Lonely Planet, de wereldwijd grootste uitgeverij voor onafhankelijke reisgidsen, heeft Karinthië als enige Duitstalige regio toegevoegd aan de tien beste vakantiebestemmingen in de wereld voor 2013. De redactie beveelt Karinthië aan als ideale bestemming voor gezinnen en activiteiten in de natuur zowel in de zomer als in de winter. De goede prijs-kwaliteitverhouding en het mediterrane laissez-faire-levensgevoel worden daarbij benadrukt.

 

Alpe-Adria-pad: Van de Großglockner tot aan de zee
Grenzeloos wandelen. Van het eeuwige gletsjerijs aan de voet van de gigantische Großglockner, 3 798 m hoog, tot aan de azuurblauwe Adria. Het doel heet Muggia, een idyllisch havenstadje ten zuiden van Triëst. Contrastrijk, grensoverschrijdend en hartstochtelijk inspirerend opent zich een adembenemend panorama. Op elk van de 750 kilometer, die deze ontdekkingsreis in totaal omvat.

Grenzeloos magisch
Wie het onvergetelijke zoekt, wordt in de drie landen – Oostenrijk, Slovenië en Italië – verbonden met drie culturen om te ontdekken. Op 43 etappes, met elk een route van ongeveer 20 km. De persoonlijke afstand legt ieder voor zichzelf vast. Want uiteraard kunnen de etappes ook apart of willekeurig gecombineerd afgelegd worden. Die drielandentocht is een variant voor wie de prachtige landschappen verkort wil ontdekken.

Trouwe begeleiders
De paradijselijke uitzichten in de tuin van Eden zijn betrouwbare begeleiders, die uitnodigen tot pauze. Tijdens heerlijke natuurschouwspelen zoals kletterende watervallen, een fascinerende en gedeeltelijk zeldzame dieren- en plantenwereld, warme, glinsterende meren, kabbelende beekjes en ruisende rivieren. Het zachte, mediterrane klimaat zit ook in de bagage, het beloont met veel zonne-uren en aangename temperaturen. Verleidelijk ruiken de lekkernijen uit de creatieve Alpe-Adria-keuken langsheen de route, beïnvloed door de regionale eetculturen van drie landen. Geserveerd door sympathieke gastheren, die graag uit de keuken kletsen.

Vervuld verlangen
Intussen wordt het Nationaal Park Hohe Tauern geopend, het grootste nationaal park van Oostenrijk. Het pad loopt langs Heiligenblut, Großkirchheim en door de kunstenaarsstad Gmünd, bekroond met de „EDEN-Award 2011“. Dwars over de ‚Millstätter Alpe‘ met de zachte rondingen van de bergtoppen. Verder naar Arriach, het geografische middelpunt van Karinthië, over de veelbelovende Gerlitzen Alpe, naar Velden en op de ‘Baumgartnerhöhe’ niet ver van de Faaker See. Op de volgende etappes bevind je je op Sloveens grondgebied. Het gaat door het Ski-Weltcup-dorp Kransjka Gora, langs de turkooisgroene Soča, dwars door het Nationaal Park Triglav in het midden van de Julische Alpen, naar de wijnbouwstreek Goriška Brda, en later naar de paardenfokkerij en het paardensportcentrum Lipica. In het wijnparadijs Collio steek je voor het eerst de grens met Italië over en kom je in het westen de traditievolle stad Cividale del Friuli tegen. In Duino bereik je de zee. En slechts enkele kilometers verder is het helemaal voltooid en heb je het idyllische havenstadje Muggia bereikt. Knap in scene gezet door het licht van de Adria.

Meer informatie: www.karinthie.com

__________________________________________________________________________________________________
Noot voor de redactie
, niet voor publicatie: Voor meer informatie over het persbericht kunt u contact opnemen met
Kärnten Werbung GmbH
, Heidi Abraham
Tel. 0043(0)4274-52100-34, heidi.abraham@kaernten.at
In het media-archief vindt u bijpassende foto’s voor uw Karinthiëverhaal:
www.media.kaernten.at