Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Afdalen aan de zonnige kant van de Zugspitze

08-10-2013 In de Tiroler Zugspitz Arena genieten vakantiegangers van afwisselend winterplezier in zeven skigebieden. Een nieuwe kabelbaan in Lermoos, de Brentalmhut aan het dalstation van de Ehrwalder Almbahn en een nieuw restaurant aan de Sonnenhangbahn bieden nog meer service. Het veelzijdige aanbod van de streek wordt vervolledigd door een goede mobiliteit, ook zonder auto, en door activiteiten naast de piste.

Langlaufen TZA © Tiroler Zugspitz Arena/U. Wiesmeier

Het Tiroolse bergdecor kan nauwelijks spectaculairder zijn: in het zonnige dalgedeelte van de Tiroler Zugspitz Arena liggen de dorpjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See, Lähn-Wengle en Namlos, omgeven door indrukwekkende bergtoppen. Het machtige Wettersteingebergte met de Zugspitze vormt het imposante decor van de veelzijdige wintersportregio.

Deze winter wordt de infrastructuur van de skigebieden uitgebreid met de Grubigstein 2-kabelbaan in Lermoos en met de Brentalm-berggastronomie in Ehrwald. Ook aan de Sonnenhangbahn wordt er met de W1 een nieuw restaurant geopend.

In totaal liggen er in de Tiroler Zugspitz Arena 148 km pistes, waarvan 93 kilometer besneeuwd. Verder zijn er 55 liften en kabelbanen verspreid over 7 afwisselende skigebieden. Gletsjerskiën op de Zugspitzplatt met sneeuwzekerheid vanaf begin december of de zonnige pistes op de Ehrwalder Alm, aan de Wettersteinliften, in Biberwier, Berwang of Lermoos: hier vindt iedereen het skigebied van zijn dromen, van de racecarver tot de recreatieve skiër, van peuter tot beginner.

Zes alpineskischolen helpen de skiërs van de volgende generatie snel op de latten en bieden zowel sportieve als pedagogische begeleiding. Talrijke hotels en pensions van de regio zijn volledig afgestemd op de behoeften van gezinnen en bekommeren zich met hart en ziel om hun kleine gasten - in de geest van de echte Tiroolse gastvrijheid.

Wintersporters brengen ook zonder de afdalingen en loipen - het loipennetwerk van de regio is meer dan 100 km lang - afwisselende vakantiedagen door in de Tiroler Zugspitz Arena. 60 kilometer geruimde winterwandelwegen laten toe om gezonde berglucht op te snuiven en te genieten van het fabelachtige winterlandschap. Ook na zonsondergang is er nog leven in de Tirolzer Zugspitz Arena: fakkeltochten, nachtrodelen, nachtskiën en skishows zorgen voor plezier voor het hele gezin.

De Tiroler Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse kant van de Zugspitze. Het gebied omvat de dorpjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang, Lähn-Wengle en Namlos. Meer informatie: www.zugspitzarena.com

Contact