Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

All You Can Ski in Innsbruck

19-09-2013 Met een enkele skipass carvet u doorheen de hele Olympia SkiWorld Innsbruck. Deze bestaat uit negen skigebieden en biedt ski- en snowboardplezier rond Innsbruck.

Olympia SkiWorld Innsbruck © Innsbruck Tourismus

De Olympische gedachte is daarbij niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk aanwezig: de skigebieden van Innsbruck zijn immers in de ware zin van het woord Olympiaproof: op de Patscherkofel, in het skigebied Axamer Lizum en in het spectaculaire K-Park Kühtai streden in 1964, 1976 en in 2012, tijdens de eerste Olympische Jeugdwinterspelen, de beste wintersporters ter wereld om de Olympische medailles. 90 kabelbanen en liften brengen de skiërs rond Innsbruck naar hogere sferen. Sneeuwinstallaties zorgen ervoor dat het skiplezier tot vroeg in het voorjaar ook werkelijk sneeuwzeker is.

Het aan de voordeur van Innsbruck gelegen ski-eldorado bestaat uit 300 km pistes en het hele gebied is met een enkele skipas toegankelijk. Daarbij kan men zich op grote hoogte wagen: in het hoogst gelegen skioord van Oostenrijk, Kühtai, vertrekt men al op meer dan 2.000 meter hoogte en een vertrek van op de Stubaier gletsjer doet er nog eens 1.000 meter bij. Het "steilste" park van Innsbruck ligt ten noorden van de stad - het Nitro Skylinepark aan de Nordkette, dat met recht het predicaat "incity" krijgt, biedt niet alleen sportieve uitdagingen voor snowboarders, ook skiërs en zonnekloppers laten zich met de nieuwe Nordkettenbahn graag richting skiplezier met fabelachtig uitzicht voeren. Wie zin heeft in meer gemoedelijke afdalingen is in de familieskigebieden Mutterer Alm, Rangger Köpfl, Schlick 2000 of Glungezer aan het juiste adres.

Met de skipas van de Olympia SkiWorld Innsbruck krijgt u niet alleen een licentie voor het afdalen in negen topskigebieden, met de gratis skibus worden de gasten tot april ook comfortabel en gemakkelijk naar het gewenste skigebied gebracht. Voor volwassenen kost de skipas € 203,00 voor 6 dagen. Jongeren, kinderen en senioren krijgen korting. De skipas is verkrijgbaar bij Innsbruck Information, Burggraben 3, tel. +43-512-5356, info@innsbruck.info.

In de Olympia SkiWorld Package is de skipas voor de negen resorts van Innsbruck met inbegrip van de bijhorende vakantiedorpen. De gasten genieten met deze package zowel van de stad als van het skiën en verblijven in een viersterrenhotel in Innsbruck. De gratis skibus brengt hen naar de gewenste piste om te skiën of te snowboarden. De package is verkrijgbaar vanaf € 609 per persoon, inclusief 7 overnachtingen in halfpension en de skipas voor de negen skigebieden van Olympia Skiworld. Reserveren kan via Innsbruck Reservierung, Tel. +43-512-562000 of www.ski-innsbruck.at.

Informatie: Innsbruck Tourismus, Tel. +43-512-59850, office@innsbruck.info, www.innsbruck.info  

Contact