Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Designer hoeden van Mühlbauer

10.01.2011 - Met de hand vervaardigde hoeden van internationale allure. Al gedragen door Brad Pitt, Yoko Ono en Meryl Streep!

 © Songuel Boyraz
Wat in 1903 met een klein hoedenbedrijf van overgrootmoeder Julianna begon, wordt tegenwoordig door de 4e generatie van de familie Mühlbauer geleid. Marlies en Klaus Mühlbauer delen de marketing en het design van de collecties, raken geïnspireerd tijdens reizen en wandelingen en weten wat voor hun hoeden belangrijk is: traditioneel handwerk!

Tweeduizend medewerkers produceren jaarlijks 13.000 hoeden, elk door middel van nauwkeurig handwerk in Wenen en in het Waldviertel vervaardigd. Het kost tussen de anderhalf uur tot twee dagen om een hoed te maken. Ook Wolfgang Joop en de Schotse kunstenares Lucy McKenzie hebben al eens met de Mühlbauers samengewerkt.

Ook de klanten zijn internationaal: Meer dan 60% van de hoeden wordt geëxporteerd, waarbij Japan een van de belangrijkste markten buiten Europa is. Zelfs Brad Pitt, Yoko Ono en Meryl Streep hebben er al eens één gedragen.

De actuele herfst- en wintercollectie draagt de naam „No new hat“, want pas door het regelmatig dragen krijgt de hoed zijn beste vorm. Voor wat betreft stof worden vilt en biologische stoffen in de hoeden verwerkt.

Meer informatie is te vinden op www.muehlbauer.at