Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Handbedrukte designstoffen van Sekyra

10.01.2011 - 100 jaar oude traditionele voorbeelden gecombineerd met nieuw design altijd herkenbaar door een klein hertje. Dat kan alleen stof van de handdrukkerij Sekyra in Bad Aussee zijn

 © Markus Wach
Betoverend mooie kleuren en bijzondere exemplaren, dat is de stof waarvan Oostenrijkse klederdracht vervaardigd moet zijn. Deze hoogwaardige stoffen worden geproduceerd in kleine en fijne stofdrukkerijen. Zoals bij Handdrukkerij Sekyra in Bad Aussee.

Eigenaar is Markus Wach, die oorspronkelijk de loopplanken in Milaan en New York met zijn eigen creaties wilde veroveren. Maar na een textielopleiding, modevakschool en diverse jobs in Parijs en Australië besloot hij naar het Ausseerland (regio in Oostenrijk) terug te keren en het handwerkbedrijf van zijn moeder over te nemen.

D
e combinatie van 100 jaar oude traditionele voorbeelden met nieuw design was voor hem een grote uitdaging. En zo bedrukt Markus Wach sinds 1993 met veel succes hoogwaardige stoffen op een traditionele manier.

De stoffen worden verkocht voor het maken van dirndljurken, voor doeken, stropdassen of tafellinnen en altijd herkenbaar vanwege zijn lievelingselement, een klein hertje, dat er elke keer een beetje anders uitziet.

Bezoek is mogelijk van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie is te vinden op http://www.handdrucke.at