Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Jubilerend Joanneum in Steiermark

10.01.2011 - In 2011 viert de museumvereniging Joanneum zijn 200ste jubileum en zullen er in Graz de aankomende maanden enkele openingen plaatsvinden.

 © ARGE Museumsviertel
De Steiermärkische Landesbibliothek met 700.000 boeken, tijdschriften en kranten verhuist naar een nieuw gebouw. De nieuwe Galerie Graz, die kunst van 1800 tot heden toont, ontvangt het BRUSEUM, waar voortdurend werk van Günther Brus te zien zal zijn.

De nieuwe multimediale verzamelingen zullen vanaf december 2011 te bezichtigen zijn. Met meer dan 2 miljoen objecten tellen zij tot de belangrijkste audiovisuele verzamelingen van Oostenrijk.

In het nieuwe Natuurkundemuseum kan men vanaf februari 2012 op ontdekkingsreis door 400 miljoen jaar aardegeschiedenis uit de Steiermark: Het maakt de veelvoud van gesteente tastbaar en toont fossiele koraalriffen, holenberen uit de ijstijd evenals de vulkaan in de Steiermark.

Er wordt nog volop gebouwd maar ook de bouwfase is een bezoek waard. De eerstvolgende rondleiding door de bouwlocatie vindt op 20 januari 2011 plaats.

Aanmelding en meer informatie op  http://www.joanneumsviertel.at