Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Kerstmarkten in Innsbruck

19-09-2013 Een onvergetelijke kerst verwacht u in Innsbruck, tussen 15 november 2013 en 6 januari 2014 bieden verschillende kerstmarkten een unieke sfeer en levende tradities.

Christkindlmarkt Altstadt Innsbruck © Innsbruck Tourismus

Kerstboom in de Maria-Theresien-Straße

De typische sfeer van de aanloop naar kerstmis en de kerstkraampjes met de mooiste geschenkideeën vindt u hier, samen met warme thee, glühwein, punch, worstjes, de typische Kiacheln en alles wat bij een kerstmarkt hoort.

Traditie en moderniteit maken Innsbruck samen met de bergen en de verscheidenheid van de stad tot een echte trekpleister! De hoofdstad van de Alpen maakt indruk met 180 kerstkraampjes op de Christkindlmärkten (kerstmarkt) en een sfeervol en divers aanbod in de hele stad.

De traditionele markt: Christkindlmarkt Altstadt Innsbruck

Al veertig jaar vindt deze Christkindlmarkt plaats bij het "gouden dak". Deze traditionele markt in de historische middeleeuwse binnenstad zag het levenslicht in 1973. Vier met ons mee en beleef een schitterend verjaardagsfeest in de unieke sfeer van deze markt met meer dan 70 kraampjes. Mis zeker niet het panoramisch platform, vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over de daken van de kraampjes en de sprookjes- en reuzensteeg!
Vrijdag 15/11/2013 tot en met maandag 23/12/2013
Dagelijks van 11 tot 21 uur, verkoop tot 20 uur

De moderne markt: Christkindlmarkt Maria-Theresien-Straße

In deze prachtige hoofdstraat van Innsbruck zijn glas, licht en kristal alomtegenwoordig - fonkelende lichtbomen, moderne verlichting en ver uitstralend bergkristal geven deze Christkindlmarkt een bijzondere sfeer.
Maandag 25 november 2013 tot en met maandag 6 januari 2014
Dagelijks van 11 tot 21 uur, verkoop tot 20 uur
24/12 van 11 tot 15 uur
Gesloten op 25/12

De markt voor het hele gezin: Christkindlmarkt op de Marktplatz

Deze markt in de stijl van een gezellig Tirolerdorpje is een belevenis voor het hele gezin. Een breed aanbod dat gaat van poppenkast, sprookjesuur, ponypiste, kinderboerderij, een nostalgische carrousel en orkesten tot oude gebruiken spreekt niet alleen de kleinste bezoekers aan.
Vrijdag 15 november tot en met maandag 23 december 2013
Dagelijks van 11 tot 21 uur

De panoramamarkt: Christkindlmarkt Hungerburg

Met de nieuwe Hungerburgbaan is zelfs de weg naar de "hoogste Christkindlmarkt" een belevenis. Boven bent u niet alleen gegarandeerd van een fabelachtig uitzicht over Innsbruck en de wijde omgeving, deze kleine maar fijne markt biedt u ook talrijke culinaire geneugten en allerlei kerstsouvenirs. U kan met de eveneens splinternieuwe panoramagondel ook verder omhooggaan naar de 2256 meter hoog gelegen Hafelekar. De berg was nog nooit zo dichtbij!
Van vrijdag 22 november tot en met zondag 22 december 2013
Telkens van vrijdag tot zondag van 12 tot 19 uur

De kunstzinnige markt: Christkindlmarkt op de Wiltener Platzl

De Christkindlmarkt op de Wiltener Platzl is rustig en ingetogen. Het ruikt er naar peperkoek en gekonfijte noten en de koude winterlucht is er zwanger van zachte kerstklanken. Tientallen lantaarns geven de Wiltnerer Platzl een adventssfeer. De ideale plaats om naar kerstverhalen te luisteren of lekkernijen op grootmoeders wijze te proeven.
Maandag 25 november - zaterdag 21 december 2013
Open van maandag tot vrijdag van 16 tot 20 uur
Op zaterdag van 14 tot 19 uur

Christkindlmarkt Anpruggen in St. Nikolaus, een goed bewaard geheim
Zondag 1 december - maandag 23 december 2013
Open van dinsdag tot zondag van 16 tot 21 uur
Dinsdag 24 december 2013 inwijding van de sneeuwkribbe


Meer informatie over de Christkindlmärkten in Innsbruck: www.christkindlmarkt.cc

Contact

Innsbruck Tourismus
Silvana M. Giuliani
International Marketing & Press
Tel.: Tel. +43 512 / 59 850 - 123
s.giuliani@innsbruck.info