Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Magische momenten in Karinthië beleven

15-05-2014 Deze zomer kunnen 21 speciaal uitgewerkte arrangementen in heel Karinthië geboekt worden. De arrangementen bieden actieve ontspanning en ontmoetingen in unieke en mooie bergmerenlandschappen, een zonnig en mild klimaat aan de zuidzijde van de Alpen, mensen met zuidelijke sereniteit en regionale culinaire lekkernijen.

Natuurpark Obere Drau © Franz Gerdl / Kärnten Werbung
Natuurpark Obere Drau © Franz Gerdl / Kärnten Werbung
Genieten in Karinthië © Edward Groger_Kärnten Werbung
Genieten in Karinthië © Edward Groger_Kärnten Werbung
E-biken in Karinthië © Tourismusverein Kärnten
E-biken in Karinthië © Tourismusverein Kärnten
Met de kano onderweg © Jurgen Steinbrenner
Met de kano onderweg © Jurgen Steinbrenner
Kajakken op de Drau © Franz Gerdl / Tourismusverein Kärnten
Kajakken op de Drau © Franz Gerdl / Tourismusverein Kärnten
De roep van de wildernis © Franz Gerdl / Kärnten Werbung
De roep van de wildernis © Franz Gerdl / Kärnten Werbung
Actieve ontspanning en ontmoetingen in unieke en mooie bergmerenlandschappen, een zonnig en mild klimaat aan de zuidzijde van de Alpen, mensen met zuidelijke sereniteit en regionale culinaire lekkernijen. Wie dit zoekt, vindt het in Karinthië! Het motto luidt: beleven en ontdekken. Intensieve natuurervaringen in combinatie met cultuur en culinaire activiteiten kunnen in heel Karinthië onder de naam “magische momenten” geboekt worden. Deze 21 speciaal uitgewerkte arrangementen zijn georganiseerde dagprogramma’s en zowel geschikt voor avonturiers en genieters als romantici en gezinnen. De activiteiten gaan van wilde dieren observeren en raften tot gecombineerde cultuur- en gastronomiebelevingen, E-bikeroutes en zonsopganswandelingen.
 
De ‘magische momenten” 2014, onder het motto “berg-water-ontmoeting”, laten u de landschappelijke veelzijdigheid en schoonheid van Karinthië op een bijzondere manier beleven. Centraal staat de ontmoeting met een fascinerend land en zijn bevolking. U kunt kiezen tussen 21 dagprogramma’s, waarvan de eerste al in april van start gaan. Een voorbeeld is onder andere “Vuursteen van de liefde” aan de Millstätter See. Dit is een wandeling waar de granaatsteen centraal staat. Eind mei is er dan bijvoorbeeld het startschot voor een boottocht op de Draustausee samen met een ontdekkingsreis in het beschermde Europese Neudensteiner Auen. Enkele van deze avontuurlijke natuurpakketten worden, als het weer het toestaat, tot in de herfst aangeboden. De gemiddelde kostprijs voor deze “magische momenten” bedraagt ongeveer 40 euro.
 
De roep van de wildernis volgen
In Seebachtal bij Mallnitz kunnen natuurliefhebbers de ongerepte wildernis van het Nationalpark Hohe Tauern van dichtbij beleven. Tijdens een tocht van zo’n 6 uur wachten oerbergbossen, baardgieren, gemzen en marmotten. Samen met de Nationalpark rangers gaat het langs gletsjerstromen en glinsterende bergmeren met steeds de trotse drieduizenders in zicht. Versterking voor de maag wacht uiteindelijk in de authentieke Schuβner-Hütte, waar u als bonus ook een heerlijke Grantenwuchel, een hoogwaardige specialiteit met veenbessen, krijgt voorgeschoteld.
 
E-Bike treft cultuur en keuken
Midden-Karinthië rond St. Veit heeft sinds vorig jaar het grootste E-bike netwerk van Oostenrijk. Dat er ook veel naast het fietspad te ontdekken valt, bewijst het programma "cultuur ontmoet keuken". De E-biketocht start in de kasteelstad Friesach, waar uitstekende chocolade geproefd kan worden. Door het schilderachtige Gurktal gaat de weg verder naar Straβburg. Hier staat niet alleen een kasteel hoog op de heuvel, maar het is ook de stad van de air-cured spek. Met de energie van deze lekkernij gaat het tot slot naar Gurk, bekend van zijn Dom en de leuke Gurktaler Alpenkräuter Schnapps, waarvan de ingrediënten in de bijhorende kloostertuin groeien. Een transferbus brengt de deelnemers terug naar het startpunt van de tocht.
 
Mountainbiken en kajakken op één dag
Degenen die de langschappelijke schoonheden van Karinthië niet enkel tijdens het wandelen of baden aan een van de vele zwemmeren wil ontdekken, maar op een veelzijdigere manier, is bij de “magische momenten” in Bad Kleinkirchheim aan het juiste adres. Eerst gaat het met de mountainbike (eigen mountainbike of gehuurd) door de unieke bergformaties van de Nockbergen. Volgens de lichaamsbouw en conditie van de deelnemers kiest de gids een lichte tot zware route uit, waarbij tussen 200 en 1.000 hoogtemeters overwonnen moeten worden. Eenmaal aan de Millstätter See aangekomen, wordt de mountainbike vervangen door een kajak. Na een korte les kunnen de eerste meters met de kajak op het heldere en glinsterende meer worden afgelegd. Al deze sportieve inspanningen worden beloond in een gezellige grill direct aan het strand met Karinthische specialiteiten. Wat voor een geweldige dag! Alle “magische momenten” en meer informatie vindt u op www.karinthië.com.


Perscontact Kärnten Werbung GmbH
Sabrina Walcher
Völkermarkter Ring 21 - 23, A-9020 Klagenfurt
Tel. 0043(0)463-3000-16, Fax. 0043(0)463-3000-60
walcher@kaernten.at, www.presse.kaernten.at