Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Met volle teugen genieten van de Tiroolse wandelzomer

18-02-2014 Een stralende zon, de geur van alpenkruiden, de prachtige bergtoppen voor zich en een lekkere Marend die in een alpenhut wacht na het bereiken van de top: dit biedt de bergzomer in Tirol. In de regio Hall-Wattens, ongeveer 10 kilometer ten oosten van de deelstaathoofdstad Innsbruck, kan men deze intense ervaring beleven.

Wandelen aan de Glungezer © hall-wattens.at
Wandelen aan de Glungezer © hall-wattens.at
Wandelen met de familie © hall-wattens.at
Wandelen met de familie © hall-wattens.at
Wandelen Karwendel © hall-wattens.at
Wandelen Karwendel © hall-wattens.at
Omringd door het majestueuze Karwendelgebergte, die een grote variëteit aan zeldzame planten en dieren bevat, en de Tuxer Alpen, die geschikt zijn voor leuke dagtochten, genieten elf dorpen een bevoorrechte positie in het Inntal. Nieuw in de zomer van 2014 zijn de bijzonder comfortabele wandelmogelijkheden, alsook een nieuwe themawandelroute.

Zorgeloos wandelplezier: wandelen zonder bagage
Vanaf deze zomer is er een leuk aanbod voor wandelaars die graag lange afstanden willen afleggen, maar het niet zien zitten om zware rugzakken mee te nemen. In het "wandelen zonder bagagepakket” van de Hall-Wattens regio is naast drie overnachtingen in prachtig gelegen hutten (een comfortabel hotel op basis van halfpension) ook het bagagetransport en het Zirbenweg wandelingenticket inclusief bus inbegrepen in de prijs. Zo kan er zorgeloos genoten worden van de lange wandeltochten!

De weg van het witte goud
De historische Solewegwandelroute baant zich een weg door het Halltal. De twaalf haltes onderweg geven heel wat interessante informatie over het thema zout. Kinderen kunnen bij elke halte een leuke opdracht uitvoeren, waardoor deze zeven kilometer lange wandelroute een leuke en leerrijke ervaring is voor het hele gezin!

Kugelplezier in het Zirbenwald
"Kugelwald am Glungezer" is een volledig uit hout gemaakte avonturenwereld op 1.560 meter hoogte. Middenin het bos bevindt zich een knikkerbaan van 500 meter die zich een weg baant door de bomen. Speel- en sportplaatsen zoals een ontspanningsruimte met dennen ligstoelen en een panoramaverrekijker maken het aanbod compleet. Daarnaast is er ook een bouwruimte waar kinderen zelf hun eigen knikkerbaan uit dennenhout kunnen maken en een klaslokaal met educatieve informatie.

Arrangementen voor korte vakanties, maar ook voor langere verblijfsvakanties in de Tiroolse bergen zijn te vinden op www.bergsommer.eu Vele extra’s zoals begeleide wandelingen of toegang tot bezienswaardigheden als Swarovski Kristallwelten en het Münze Hall museum zjin reeds inbegrepen in de prijs.

Links:
www.bergsommer.eu
www.hall-wattens.at
www.kugelwald.at

 

Contact