Navigatie Inhoud Activiteiten in Oostenrijk

Zomercampagne Oostenrijk van start

08-04-2014 Zalig zomeren in Oostenrijk is het motto in 2014. Dit voorjaar lanceert de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme in België een campagne om intense momenten van zomers geluk in Oostenrijk te promoten.

Zillertal, Tirol © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Zillertal, Tirol © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Donau-fietsroute Schlögener Schlinge, Oberösterreich © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Donau-fietsroute Schlögener Schlinge, Oberösterreich © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Grundlsee in Salzkammergut, Steiermark © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Grundlsee in Salzkammergut, Steiermark © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Tafelen in een wijngaard © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Tafelen in een wijngaard © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Linz, Oberösterreich © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Linz, Oberösterreich © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Zomergeluk in Oostenrijk
In 2014 staan in de allernieuwste zomercampagne van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme zomerse geluksmomenten op de voorgrond. Vakantiemomenten die voor altijd in herinnering zullen blijven. Daarvoor heeft Oostenrijk alles in huis. Indrukwekkende bergkammen, diepgroene bossen, fonkelende meren en authentieke dorpjes, een paradijs voor de natuurliefhebber. Helemaal onvergetelijk wordt de vakantie als men eens een kijkje neemt buiten de gebaande paden. Met de nieuwe zomercampagne 2014 heeft de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme plekken geselecteerd die garant staan voor een unieke ervaring. Verder willen we laten zien dat het land naast dat het de tradities heeft weten te behouden, ook een zeer moderne kant heeft en zich de afgelopen jaren, ook op cultureel gebied, verrassend heeft ontwikkeld.
 
Marketingmix
In maart verschijnt een 52 pagina dikke bijlage (oplage 194.000 exemplaren) die de lezer leuke vakantietips in Oostenrijk geeft op het gebied van wandelen, fietsen, vakantie met het gezin, water / meren, streekgastronomie, enz. De brochure is verkrijgbaar bij onze vakantieservice (Tel. 078 16 60 18 of vakantie@austria.info).
Naast print speelt e-marketing uiteraard ook een grote rol. Op onze website worden 22 momenten van zomers geluk in Oostenrijk gepresenteerd inclusief arrangementen. De campagne zal ook d.m.v. externe e-marketingcampagnes, CPC, op social media platformen en via nieuwsbrieven gepromoot worden. Verder is er ook dit jaar weer een verrassende samenwerking gepland om de campagne te versterken. Dit jaar werken we samen met Ladies at the Movies en promoten we Oostenrijk in 7 bioskopen in Vlaanderen.

Cultureel jaarthema: Oostenrijk, waar Europa samenkomt
Elk jaar zet de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme een cultureel jaarthema in het daglicht.
Dit jaar is dat “Oostenrijk, waar Europa samenkomt”, waarbij we de schijnwerpers op de betekenis van Oostenrijk als cultureel centrum van Europa richten. Geografisch gezien ligt Oostenrijk in het hart van de Alpen en wordt het land gekenmerkt door de invloeden van verschillende culturen, gewoontes en geschiedenis. Al deze levendige invloeden weerspiegelen zich in de Oostenrijkse levenscultuur, de mentaliteit, maar ook in culinaire invloeden en het cultuuraanbod weer.
Meer informatie over dit onderwerp is te vinden op www.austria.info/be
 
België is een van de belangrijkste markten voor toerisme in Oostenrijk. In 2013 gingen ongeveer 501 365 (+1,5 %) Belgen naar Oostenrijk en er waren ongeveer 2,60 miljoen Belgische overnachtingen (+0,9 %). België behoort tot de herkomstlanden met de langste gemiddelde verblijfsduur (5,2 dagen). Ook de hoge gemiddelde daguitgaven maken de Belgische gast enorm aantrekkelijk voor Oostenrijkse vakantieregio’s. Het vakantieland Oostenrijk wordt door de Belg gezien als levendig, ontspannend, gastvrij en gezinsvriendelijk.

***

Meer informatie (noot voor de redactie):
Oostenrijkse Dienst voor Toerisme
David Schoffers
Marketing & PR
Tel: +32 2 642 22 17
E-Mail: David.Schoffers@austria.info