Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Alpin landsby-idyl langt væk fra hverdagen

I Salzburgerland i Østrig kan man kombinere vinterens skiløb med uforstyrret, tilbagelænet luksus

 © TVB Salzburgerland

Hvis man tror, at alpint skiløb kun kan kombineres med heftig afterskiing, diskoteksbesøg og vild bar-crawling, så bør man tage et kig på Salzburgerland i hjertet af Østrig forud for denne vinters skiferie. For skiferie i Alperne kan også være dyrebar ro og lyden af stilhed, pakket ind i sne. Og hvis man er til det - siddende uden for i frostvejret i en dampende, varm jacuzzi. I de mange skiområder i Salzburgerland syd for Salzburg er der rundt omkring strøet de lækreste bjælkehytter og chaleter for dem, der vil have alpeidyl, rustik hygge og først og fremmest ro ind med store skeer.

Som små landsbyer
Her er ingenting til at forstyrre idyllen - langt væk som de er fra party-atmosfæren i skibyerne og fra en travl hverdag derhjemme. Hytterne er bygget op som små landsbyer, og de findes i alle kategorier og prislag, fra den mindste romantiske bjerghytte for to til store rustikke chaleter med plads til wellness og mange mennesker. Her finder man østrigsk, eksklusiv luksus med alskens bekvemmeligheder, for eksempel Bergdorf Priesteregg i Leogang, som består af 16 luksus-chaleter. Her er frisk kildevand i en hane ved sengen, og her er sauna, opvarmede madrasser og jacuzzi på terrassen med tilhørende ildsted. I hytten kan man modtage f.eks. massager og ansigtsbehandlinger. Prisen er selvfølgelig også derefter: 188 – 243 Euro pr. nat pr. person, men så er brændet i den knitrende kamin også blevet bragt til døren, det samme er morgenmaden med friske økologiske produkter, inklusive hjemmelavet marmelade. Samme luksus finder man for eksempel i Maria Alm bjerghytterne, i Almdorf ved Flachau eller i Wood Ridge i Werfenweng, bygget i canadisk tømmer. Mulighederne er mange.

Østrigs største skiområder
Hvis man da nogensinde lykkes med at forlade én af disse hytter, så er der masser af skiløb at hente ude i bjergene ikke langt fra hytterne. Salzburgerland er en populær skiferie-region med nogle af Østrigs største skisportssteder som for eksempel Flachau, Bad Gastein, Wagrain og Zell am See. Salzburgerland består af i alt 23 skiområder, der har sluttet sig sammen og markedsfører sig under et. I denne sæson er Salzburgerland nået op på over 2.000 km. skipister, 2.200 km. langrendsløjper og 580 skilifte. Hvis man har bil til rådighed, kan man køre rundt til en ny destination hver dag. Et superskipas giver adgang til dem alle.

Søg flere informationer på: www.salzburgerland.com og http://www.salzburgerland.com/huettenurlaub/salzburger-almdoerfer.1.html