Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Wagrain-Kleinarl – her får du hele cykelpakken

Det smukke og maleriske landskab omkring østrigske Wagrain-Kleinarl lokker til eventyr og oplevelser i naturen. På cykel – enten mountainbike, racer- eller turistcykel – kan man mærke den storslåede natur helt tæt på og på kort tid komme langt omkring. Uanset om man kommer som familie, turcyklist eller grænseoverskridende adrenalinjunkie, finder man det, man søger, i Wagrain-Kleinarl.

Mountainbikepark Wagrain i Østrig © Wagrain-Kleinarl

Krystalklar og smaragdgrøn sø
Er hyggen og oplevelsen sammen med familien i højsædet, ligger et vidtfavnende rutenet klar i Wagrain og Kleinarl. Alt efter behov og niveau kan man vælge mellem en række ruter, der især tilgodeser den stemningsfulde og afslappede naturoplevelse. En række ture er udførligt beskrevet med længde, sværhedsgrad og antal højdemeter, så der er mulighed for at vælge lige netop den rute, der tilgodeser ens ønsker og behov.

En af de absolutte favoritter for familier er turen til Jägersee, og den er overkommelig for de fleste, da den ikke byder på væsentlige højdeforskelle undervejs. Efter en god og passende cykeltur kommer man frem til den krystalklare og smaragdgrønne sø, som indbyder til picnic. Tag madkurven med og nyd stemningen, samværet og den smukke natur.

Har man betænkeligheder ved det alpine terræn, er en E-bike måske løsningen? Er formen ikke til stejlt og udfordrende alpint terræn, kan man udvide sine oplevelsesmuligheder betragteligt ved at leje en E-bike. Cyklen fungerer som enhver anden cykel, men en supplerende elmotor giver det sidste skub, der skal til, for at turen bliver en nydelse.

Mountainbike Park Wagrain
Én ting er at tage mountainbiken derud, hvor den virkelig hører hjemme, nemlig i terrænet og i bjergene, noget andet er at besøge en mountainbike-park. De seneste år er der især i Europa og USA skudt en masse parker op, og her får fartglade og eventyrlystne gæster virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige. I Wagrain råder man over en af Østrigs bedste mountainbike-parks.

Parken er anlagt i forbindelse med den populære Flying Mozart-lift, og det giver to store fordele. Først og fremmest klarer liftsystemet transporten op i terrænet, og man kommer let og ubesværet op til toppen med sin cykel. Men gæsten får desuden en stor højdeforskel foræret, og det kan mærkes, når man – helt uden at skulle anstrenge sig – bare lader mountainbiken følge sporet ned mod dalen igen. Kilometer efter kilometer gør cyklen selv arbejdet, og man skal blot koncentrere sig om at balancere, styre og bremse.

I selve mountainbikeparken har nedkørslerne forskellig sværhedsgrad, og hvor nogle nedkørsler er for begyndere, er andre for øvede. Eksperter kan ligeledes glæde sig til et par markante udfordringer - nemlig de to ruter ”On Air” samt ”Symphony”. Begge nedkørsler tester gæstens mod og køreevner til det yderste, og der venter både hop, stejle kurver samt andre adrenalinfremkaldende forhindringer. Heldigvis er begge ruter forsynet med såkaldte ”Chickenways”, som er små nødspor, man kan trække ind på, hvis farten bliver for stor, eller modet svigter. Men freeridere og downhillkørere elsker det!

Ud over gode nerver kræver et besøg i parken, at man har den rigtige cykel samt det korrekte sikkerhedsudstyr, så lad være med at stille op med en almindelig mountainbike samt traditionel hjelm. Kørsel i park kræver både en speciel cykel samt beskyttelsesudstyr til blandt andet skuldre, skinneben og ryg – men det hele kan lejes i shoppen, som ligger lige ved parken.

Læs selv mere på www.wagrain-kleinarl.at og www.bikewagrain.com