Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Fire- og femstjernede oplevelser i Tirol

I Alpbachtal og Wildschönau finder du ikke de fleste nedfarter i Østrig, men til gengæld er områderne intime og hyggelige. I Wildschönau har man dyrket konceptet med intimitet så optimalt, at området for nylig har opnået en førsteplads i kategorien ”Klein und Fein” ved kåringen af Østrigs bedste skidestinationer.

 © Alpbachtal

I verdens største portal for skiområder, skiresort.de, giver man op til fem stjerner i forskellige kategorier. Wildschönau får fem stjerner i kategorien ”Præparering af pister”, og så kan det simpelthen ikke blive bedre. I Wildschönau er vintergæsten derfor sikker på, at der altid er sne i topkvalitet på pisten, og at snekanonerne dækker alle de kritiske steder ind.

Næsthøjeste udmærkelse – altså fire ud af fem stjerner – får Wildschönau i masser af andre kategorier. Der er næsthøjeste karakter til blandt andet ”Pisteudbud & Variation”, ”Snesikkerhed”, ”Gastronomi” og ”Familievenlighed”. Men også Wildschönaus mere kontante sider er præmieret, og i kategorierne ”Snowpark” og ”Freeride” scorer man ligeledes fire ud af fem stjerner.

Hyggeligt, intimt og med klasse
Wildschönau er ikke blot ét, men hele fire separate skiområder – nemlig Oberau, Niederau, Auffach og Roggenbogen. Der er ikke langt mellem områderne, og skibussen sørger for, at man nemt og ubesværet kan bevæge sig mellem dem. Hvert område har sit eget særpræg, og en uges ophold i Wildschönau kan sagtens gøres varieret.

Mange af Østrigs virkelig berømte – og her tænkes på skuespillere, politikere og sportsstjerner – søger til Wildschönau om vinteren, når de skal slappe af uden at have paparazzi-fotografer i hælene. Hotellerne har klasse, restauranterne serverer gourmetmad, og man skal lede meget længe, hvis man søger diskoteker, pizzeriaer og kebabbarer.

Familier vil føle sig rigtig godt tilpas i Wildschönau. Områderne er overskuelige, og der er masser af plads på de brede pister. Mere end halvdelen af pisterne er blå eller røde, så sammenholdt med stedets ry som en intim og venlig destination, betyder det, at Wildschönau tiltrækker masser af familier samt skiløbere, som primært kommer for at nyde atmosfæren.

Østrigs bedste sorte piste
Selv om Wildschönau først og fremmest er kendt for sin intime atmosfære, råder man over nogle særdeles adenalinfremkaldende pister. I Markbachjoch ligger en kulsort piste, der kan tage pusten fra de fleste. I en kåring, der blev afholdt af Skiresort Service Internationals, fik den tre kilometer lange puklede piste betegnelsen ”Best Black Run”. Faldhøjden er på 760 meter, hvilket flere steder undervejs mod dalen minder om et frit fald. Har man lyst, finder man pisten lige under gondolliften ved Markbachjoch.

Romantik i Alpbachtal
Alpbachtal er utrolig smuk, og en tur ned ad pisterne føles som om, man står på ski midt i et postkort. Det er her, man har de optimale rammer for en romantisk skiferie, og det er her, man finder betagende udsigter og stemningsfulde skovstrækninger. Det er også i Alpbachtal, man finder Østrigs mindste bysamfund.

I alt råder man i Alpbachtal over 56 kilometer pister. En del af dem er blå, mens de fleste er røde og nogle få er sorte. Området lægger derfor mere op til hyggelig og romantisk familieskiferie end til grænseoverskridende skiløb. Men der er absolut noget at komme efter – også hvis man vil udfordres. Højdeforskellen i Alpbachtal har nemlig klasse, da den laveste pist ligger i 600 meter, mens den højeste befinder sig i 2.100 meter. I Alpbachtal har man desuden en terrænpark, som trækker freeridere til, og den 150 meter lange halfpipe suppleres af kickers, rails og boxes.

 Har man ikke alpinskiene på, byder Alpbachtal på mange andre muligheder. I dalen er der anlagt en langrendsløjpe på 22 kilometer, og der arrangeres sneskovandringer, kælketure og besøg på skøjtebanen.

Attraktive pakkeløsninger
For under 900 euro kan en familie på to voksne og to børn få en pakke, som består af syv nætter i lejlighed samt seksdages-liftkort. Tilbuddet gælder helt indtil midten af april. Overnattende gæster udstyres med et Alpbachtal Seenland Card, som giver rabat flere steder. Man kan deltage i guidede vandreture og køre gratis med skibussen. 

Mere info:

Wildschoenau

Alpbachtal