Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Monstre invaderer Salzburg

Avantgardemuseet ”Museum der Moderne” i Salzburg sætter monstre, krible-krable og gys på børne-programmet dette forår.

 © Susser Feit

Udstillingen ”Ungeheuerlich!” – der betyder ”Uhyggeligt” - er skabt for børn fra 5 år og op til den alder, hvor angsten for langhårede trolde under sengen fortager sig. Og den underholdende udstilling vil give børnene en frydefuld skrækblandet oplevelse, samtidig med at de distancerer sig fra angsten for både edderkopper og spøgelser ved hjælp af lune.

Børn elsker at gyse
”Med denne specielle børneudstilling har kunstnerne taget udgangspunkt i, hvad der på én gang skræmmer og fascinerer børn: Et godt gys. Med de humoristiske fremstillinger af alt muligt uhyggeligt, hjælper vi børnene til at tackle selv den værste drømmetrold”, fortæller Christine Forstner fra Museum der Moderne og tilføjer, at også forældre vil finde udstillingen underholdende, for det er kunst på højt niveau med navne som Alfred Kubin og kunstnergruppen Gelitin.

Udstillingen indeholder flere interaktive stationer, hvor børnene fx kan begive sig ind i rædselskabinettet forsynet med pandelamper, og lyse på uhyrerne, så de mister deres kraft. Ligesom man selv kan forvandle sig til et gespenst og lave skyggespil ala spøgelse…

Et godt hjem til monsteret
Børn med mod på at trodse sprogbarrieren, kan deltage i workshops med skiftende opgaver, alle med en snert af sjov uhyggelighed over sig:
20. marts er temaet ”Også monstre har brug for et hjem”, hvor der kreeres huse til monstrene i syltetøjsglas. 15. maj er der værksted med origamikunstneren, Christina König, der lærer børnene at folde uhyggelige skabninger af papir, så man selv har kontrol over dem! 

29. maj bliver der bygget drømme-fangere, der kan afvise samtlige uhyrer, der kommer snigende om natten, og 12. juni handler det om at tage aftryk af de fodspor, som store uhyrer helt sikkert sætter. Aldersgruppen er 6-9 år og det foregår på tysk, men det er museets erfaring, at børn er så visuelle, at de kan få udbytte af programmet. Blot de er udadvendte, og selv har lyst til at være med.

Det tilrådes at booke på forhånd. Kurserne varer 1, 5 time og koster 4 euro pr. barn. Alt foregår på MdM Rupertinum i hjertet af den gamle by, lige ved de store operahuse og teatre.

Også for voksne
Fra Rupertinum går der en sti langs bjergsiden, der ligger som en væg bag byen, over til den nye del af museet, der er bygget ind i klippesiden med enestående udsigt over Salzburgs gamle tårne og skønne tage. Også her er der moderne, grænsende til avangardistiske, udstillinger. Dette forår kan man bl.a. opleve multikunstnerern Dieter Roths selvportrætter, skabt på mangfoldig vis: Fra blyantskitser til skulpturer i mørk chokolade og en overvældende videoinstallation, som han skabte som et spejl af sit eget liv, kort inden han døde i 1998. Udstillingen varer til 1. juli.

Mad med udsigt
Efter at have oplevet udstillingerne, er der mulighed for at nyde et lækkert måltid på museets terrasse: Restaurant M32 ligger lige foran museumsbygningen, der med sin stramme arkitektur står i kontrast til Salzburgs barokke skyline og floden. Køkkenet er en raffineret blanding af østrigske køkkentraditioner og elegant kosmopolitisk stil.

Se mere på www.museumdermoderne.at , www.m32.at og www.salzburg.info