Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Mountainbiking i Salzburgerland

Salzburgerland er et sandt eldorado for alle mountainbikefans. Med 4.000 kilometer ruter byder det smukke landskab og fire bike-parks på masser af udfordringer for såvel begyndere som hardcore mountainbike-kørere.

 © Markus Greber

Flere tusind kilometer mountainbikeruter strækker sig hen over Almen i Salzburgerland, gennem slugter og op på de højeste toppe. Alle ruter er tydeligt afmærket, og de findes i alle sværhedsgrader. De mest berømte er ”Big-5-Bike Challenge” mellem Saalbach Hinterglemm og Leogang samt ”Nine Knights-Trail” i Wildkogel-Arena ved Neukirchen. Derudover er der længere ruter som ”Dachstein-Runde” og den for nyligt udvidede ”Watzmann-Hochkönig-Runde”, der byder på mere end 11.000 højdemeter. 

Særlige mountainbike-faciliteter
Nationalparken Hohe Tauern rummer et imponerende trans-alpint rutesystem, der bugter sig gennem uberørte alpedale, langs panoramaveje og ad idylliske strækninger. En stor del af ruterne er kortlagt med GPS, og gører det derfor let at planlægge turene i forvejen. Derudover byder området på mere end 20 særlige bike-hoteller, som tilbyder et serviceniveau, der tilfredsstiller enhver mountainbikers behov. 

Bike-parks og lift til cyklen
Fire af Østrigs førende bike-parks befinder sig i Salzburgerland og er med til at bringe området op i den internationale klasse. Parkerne er gratis og benytter samme liftsystem som anvendes om vinteren. Når liften er betalt, er alle ruter åbne - ganske som på ski. Problemet er nemlig ofte, at de cykler, som er mest velegnede til at køre ned på, er ganske uegnede til at cykle op på - og her kommer liftsystemet til sin ret. 

Saalfelden Leogang
Er du på udkig efter alsidige mountainbike-oplevelser og udfordringer på alle niveauer, så finder du det i Saalfelden Leogang. Her er lette, korte og hårde ruter, vanskelige singletrails og spændende downhill-strækninger. Europas største og mest velrenommerede park – Bike Park Leogang - ligger også her, som består af ni forskellige ruter. Generelt er parkernes niveau ekstreme. De lokale guider kalder sporten ekstremsport, og der er få ruter, hvis ikke kun 1-2 som den let-øvede kan køre. Selvom det ikke er obligatorisk, er der meget få der ikke kører med rygskjold, full-face hjelme, benskinner og armbeskyttere. 

Ekstremt godt
Saalfelden Leogang danner i 2012 rammen om UCI's Mountain Bike og Trials World Championships, hvor verdens bedste mountainbikere konkurrerer og viser deres kunnen i fem forskellige discipliner. VM løber af stablen fra 29. august til 9. september 2012 og regnes for verdens største mountainbike-event. Vildere bliver det ikke. 

Wagrain
Wagrain er den ideele kombination af udfordringer og afslapning. Maleriske bjerglandskaber og stejle nedkørsler er kendetegnet for de afvekslende ruter og bekvemme bjergture som Wagrain byder på. Wagrain er et rart sted for den øvede senior, som gerne tager nogle enkelte gode udfordringer, men som også elsker andre former for afslapning i den smukke natur. 

Krævende terræn og seriøse stigninger
Bike Park Wagrain er en lille, men krævende bike-park med et downhill-spor og mulighed for freeride. Wagrain-området byder på mange alsidige ruter, som kræver gode kort og en guide for at kunne komme rundt. Parken kan måske godt være en lidt for stor udfordring for mindre børn. Til gengæld får børn rigtigt meget ud af naturlegepladsen på Grafenberg og Wasserwelt. Wagrain er ganske som om vinteren glade for børnefamilier - og tilbyder oplevelser for alle aldresgrupper. 

Find mere info:

Salzburgerland Tourismus 

Turistkontoret Saalfelden Leogang  

Bike Park Leogang  

Turistkontoret Wagrain-Kleinarl  

Mountainbike Park Wagrain