Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Nye oplevelser på et af verdens tage

En række nye attraktioner på Kitzsteinhorn-gletsjeren i Østrig gør en sommertur til toppen mageløs.

 © TVB Zell am See-Kaprun

En ekskursion til en af verdens tinder, Kitzsteinhorn-gletsjeren ved Zell am See-Kaprun i Østrig, foregår hverken med isøkser eller karabinhager, men med i alt tre magelige lifte, der komfortabelt og sikkert bringer gæsten op i 3.029 meters højde.

Netop denne kommende sommer er gletsjeren med den evige sne blevet liftturen værd. Feriedestinationen Zell am See-Kaprun har netop investeret en større formue i en række nyheder, der gør et besøg på gletsjeren super attraktivt, uanset om man er til skiløb, solbadning, biograftur eller blot vil nyde den formidable udsigt.

”Kitzsteinhorn Peakworld 3000” er fællesbetegnelsen for den nye oplevelses-arena. Og der er gjort meget ud af den. Regionen Zell am See-Kaprun er nemlig ganske klar over at den - set med sommerturistøjne - har guld i hånd: For destinationen rummer muligheden for på én og samme dag at kombinere bjergvandring og badeferie med skiløb og kælkning!

To nye panoramaplatforme
Øverst på Kitzsteinhorns nye liftstation er bygget panoramaplatformen ”Top of Salzburg”, der fra hjertet af de østlige alper giver et 360 graders udsyn over søer, dale og bjergtoppe, så langt øjet rækker. 

Nyt er også indholdet i en 320 meter lang panoramatunnel boret gennem bjerget, der fortæller om de fantastiske naturfænomener her tre kilometer over havoverfladen. Tunnelen munder ud i endnu en spritny udsigtsplatform, ”Nationalpark Gallery”. 

Kitzsteinhorn ligger lige på kanten af Alpernes største nationalpark, Hohe Tauern, og fra udsigtsplatformen er man i øjenhøjde med Østrigs højeste bjerge, hvoraf Grossglockner med sine 3.798 m er det højeste.

Solbadning på snestranden
Naturligvis er der også restaurant på toppen og desuden en biograf, der hvert kvarter viser en film om naturen. Eller hvorfor ikke tage solbad på snestranden i isarenaen. Solcreme og solbriller har en helt anden betydning heroppe. Og luften er tynd: ”Vi, der bor i bjergene, kan ikke mærke den tynde luft, når vi er oppe på toppen. Men jeg vil tro, at en dansker er træt efter at have opholdt sig en dag på Kitzsteinhorn,” siger Christian Pfeffer fra Zell am See-Kaprun Tourismus med slet skjult henvisning til lavlandede Danmark.

Hver onsdag er der også mulighed for sammen med en statsautoriseret guide at tage turen helt til toppen af Kitzsteinhorn. Det er en gåtur på 200 højdemeter med reb og med krav om solide sko og forholdsvis god kondition. Til gengæld er fornemmelsen af frihed ikke til at tage fejl af, når man har nået toppen.

Skiløb i T-shirt
Endelig er der skiløbet. Man kan leje alt udstyr på vej op til gletsjeren i alpincenteret i 2.450 meters højde. Sneen bliver tungere og tungere jo længere frem i sæsonen, man kommer. Til gengæld kan man nøjes med T-shirt og shorts. 
Skiløbet er bedst om formiddagen, så hvorfor ikke starte dagen på ski i 3.000 meters højde og om eftermiddagen tage ned til den krystalklare Zell-sø til en eftermiddags-dukkert. Vandet er så rent at man kan drikke det (også her har de regionale myndigheder spillet en stor rolle). Badetemperaturen er om sommeren svale 22- 24 grader.

Muligheden for den sjældne kombination skiløb/badning er der kun indtil midten af juli, hvor der frem til september lukkes af for skiløbet, så den evige sne kan blive plejet og passet. De passer godt på deres gletsjer i Zell am See-Kaprun.

Her kan du læse mere:
Tourismusverand Zell am See-Kaprun

Kitzsteinhorn - Gipfelwelt 3000