Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

På ski med Smartphone og App i Schladming-Dachstein

I Schladming-Dachstein er man med på beatet, og den nyeste teknologi har selvfølgelig fundet vej til skiområdet. Pistekilometer er der masser af og terrænet er varieret

 © Steiermark Tourismus/photo-austria.at
På gletsjeren starter skiløbet i 2.300 meters højde, og toppen ligger 400 meter længere oppe. Først og fremmest kan man altid nyde snesikkert skiløb, men gletsjeren byder også på andre attraktioner – fx inviterer Dachstein Ice Palace indenfor til et sjældent kig i en gletsjers skjulte verden. Prøv også den berømte Sky Walk, hvor man i 2.700 meters højde bevæger sig ud på en platform, der lokker med en fantastisk udsigt til de omkringliggende bjergtinder.
 
Skiløbet på Dachstein-gletsjeren er unikt. Fra toppen går en lang nedkørsel ned mod dalen, og der kan løbes uafbrudt på ski i lang tid, for endestationen ligger 1.600 højdemeter længere nede. Mange betragter turen som en af Alpernes bedste. Freeridere og snowboardere med lyst til udfordringer søger til The Horsefeathers Superpark, hvor der venter masser af oplevelser. Her findes rails, kickers og hop, og niveauet er højt.
 
Foretrækker man at blive i højderne, kan det også lade sig gøre på langrendsski. 18 kilometer velpræparerede langrendsløjper ligger og venter på de gæster, som nyder det nordiske skiløb. Generelt har langrendsløbere gode forhold i Schladming-Dachstein, og samlet er der anlagt flere kilometer langrendsløjper i området, end der er alpine pister. I alt råder man over 490 kilometer spor, og hvor de 351 af disse er til klassisk stil, er de 139 beregnet til skøjtestil.

Smarte Apps
Der er stor søgning på Schladming-Dachstein – både hvad angår pisterne, men også online. Skiområdets hjemmeside har det sidste år oplevet en stigning i besøgstallet på 70 %, men det er ikke overraskende, da gæster her kan orientere sig om alt fra informationer, nyheder og pisteforhold til vejrudsigter og events.

Uanset om man medbringer bærbar computer, smartphone eller tablets kan man koble sig gratis på netværket i Schladming-Dachstein - og det gælder både i terrænet, i skihytten og i dalen. Tager man et særligt godt foto med mobiltelefonen midt på pisten, eller har man pludselig behov for at sende e-mails, er det bare at koble sig på.

For at tilbyde Schladming-Dachsteins vintergæster en endnu bedre service, har man introduceret en ny gratis smartphone-app, og man kan bogstavelig talt have alle nødvendige informationer med i lommen. På få sekunder kan man orientere sig om de forskellige bjergtinder, der rager op omkring en, og man kan tjekke profilen på dagens skirute. Og har man behov for hurtigt at vide noget om mulighederne for langrend, sneskovandringer eller kælketure, klares det på et øjeblik.

Alle skiture i området, som er beskrevet, har både højdeprofil, pisteinformation og fotografier tilknyttet. Og mange vil sikkert sætte pris på, at app’en supplerer med oplysninger om arrangementer og særligt interessante steder undervejs.

Fyldt kalender:
Planai Classic – et bilvæddeløb på gammeldags manér – løber af stablen den 04.-05.01.2014. En række ældre biler, som alle kom på gaden, før der var noget, der hed ABS-bremser og traction control, kører om kap på isen med snekæder. Arrangementet har udviklet sig til en kult-begivenhed og finder sted i Gröbming.

Er man nysgerrig efter at vide, hvad der rører sig på markedet for nye ski, kan man møde op ved Riesneralm den 11.-12.01.2014. Her er der gratis Ski-Trendtest.

Den 28.01.2014 er der Nat-Slalom i Schladming. Det spektakulære arrangement, hvor der køres om aftenen, mens pisten er badet i projektørlys, er internationalt anerkendt. Verdenseliten stiller op, og der venter tilskuerne en flot oplevelse.

På Pichl-Reiteralm mødes motorcross- og snescooter-kørere til det årlige Snow Speed Hill Race den 21.02.2014

Læs mere på: www.schladming-dachstein.at