Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Østrigs højeste flyvende ræv er klar til sæsonen

Den højeste ”Mega Flying Fox” i de østrigske Alper sender dig henover en bjergslugt i Salzburgerland i 160 meters højde fra starten af maj.

 © Østrigs Turistbureau/Susser Feit

”Flying Fox” er en bjergsports disciplin, hvor modige sjæle suser på tværs af bjergkløfter, kun fastspændt i en sele. Og den lokale bjergskole i byerne Wald og Königsleiten har, som supplement til deres andre adrenalin-aktiviteter, bygget Østrigs højeste ”Fox” på tværs af en bjergkløft. På det vildeste sted er der 160 meter ned til bunden, og når du er landet, venter turen tilbage igen!

Kø ved "ræven"
Der er udspændt et ekstra kabel med store orange plastikkugler ovenover banen for at advare eventuelle sportsfly mod at flyve for tæt på. ”Stik den”, griner Philip, der er guide på bjergskolen, og fortæller, at de venter kø ved ”ræven” denne sommer: ”Flere og flere sommergæster er virkelig opsatte på at udfordre sig selv, og har både fysik og det nødvendige mod”, forklarer han, men tilføjer, at man ikke behøver at være specielt stærk for at prøve en tur med en Flying Fox. For man skal blot hænge og holde balancen. Det er ikke vanskeligt, hvorfor det også er tilladt for børn fra 8 år, der finder turen fantastisk! Det er mere deres forældre, der skal tage sig sammen for at sende ungerne ud over kløften, mener Philip. 

Ingenting nedenunder
Den imponerende Mega Flying Fox befinder sig i slugten Dürnbachschlucht i Wildkogelområdet i Salzburgerland. Et flot bjerglandskab med dybe kløfter. Sammen med en udfordrende klatrepark og andre bjergsportsaktiviteter for alle aldre og niveauer. Man suser hele 220 meter fra den ene bjergside til den anden, i op til 160 meters højde. Det er pænt meget, når der absolut ingenting er nedenunder,og man hænger i en karabinhage på et kabel, på tværs af slugten.

Berusende følelse

”Der er ganske få der mister modet, når de står heroppe og skal springe. Men alle andre får en fantastisk oplevelse”, fortæller Philip og tilføjer, at de rigtig kække slipper grebet og strækker armene op mod himlen, for man behøver ikke holde fast med hænderne. Og det er en næsten berusende følelse at sejle gennem luften i denne højde, hvor der er helt stille. ”Nogen synger, nogen glemmer at trække vejret af lutter betagelse, og mange får så heftigt et adrenalinkick, at de er helt speedede, når de lander”, fortæller han. 

Sikkert udstyr
Bjerg-gæsterne bliver iført et seletøj, der spændes fast om hofterne. Det fastgøres med en line, til det kabel, der går på tværs af slugten. En talje sørger for, at man glider i god fart, ud i det blå. Sikkerheden er i top og man er nød til at have tillid til både guider og udstyr for at kaste sig ud i det. Bogstaveligt talt. Bjergguiderne er kompetente med en statsgodkendt bjergføreruddannelse bag sig. Og alt udstyr udleveres på stedet. Det er blot at melde sig til og møde op i praktisk tøj og robuste sko, så man kan komme derop, hvor turen starter.