Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Symbiose i Wagrain-dalen

De to østrigske feriedestinationer Wagrain og Kleinarl fusionerede ved nytåret og vil nu markedsføre sig med det bedste fra begge steder.

 © Østrigs Turistbureau/Metha Loumann

Panoramaet er så smukt, at man har svært ved at forstå at det er den skinbarlige virkelighed. Det er som et malet filmlærred, der er trukket ned foran en. Bjergsøen Jägersee i bunden af Wagrain-dalen er grønnere end grøn. Det er den mineralske sammensætning af vandet kombineret med lyset fra oven, der skaber en eventyrlig, næsten uvirkelig farve.

Jägersee tilhører feriedestinationen Kleinarl, men i virkeligheden nu også Wagrain. I nytåret fusionerede de to østrigske destinationer, der ligger 7 kilometer fra hinanden. Planen med fusionen er gennem fælles markedsføring at skabe grobund for endnu flere turister i det smukke, østrigske område og dermed øge antallet af overnatninger. I dag kan de to lokalsamfund tilbyde 8.400 gæstesenge, 6.000 i Wagrain og 2.400 i Kleinarl.

Millioner til markedsføring
Sammenlagt skal der fremover bruges ikke mindre end 1,6 mio. euro årligt på at positionere den nye ferieregion Wagrain-Kleinarl.
„Målet med sammenlægningen er at finde de bedste attraktioner frem fra begge områder og derved skabe en synergieffekt,“ siger turistchef i Wagrain, Stefan Pasrugger.

Tæt forbundet
Wagrain og Kleinarl er allerede tæt forbundne af både cykleruter og vandrestier. Og netop vandring og cykling er om sommeren de foretrukne måder at bevæge sig rundt i det bjergrige landskab på. Områderne er en del af Salzburger Almenweg, et 350 km langt stisystem velegnet til vandreture og unikke naturoplevelser. 

Mange udflugtsmål
Begge destinationer har mange seværdige udflugtsmål at byde på. I Wagrain, det største og mest veludbyggede område, findes både mountainbikepark for alle niveauer og det populære Grafenberg, der både rummer en stor naturlegeplads og smukke vandreture i meget grøn terræn.

Men nu kan Wagrain også byde på nabobyens hovedattraktion i de smukke bjerge: Bjergsøerne. Den grønne Jägersee er en af tre smukke bjergsøer, som i sig selv gør et besøg i Kleinarl til en god idé. Jägersee i bunden af dalen ligger omgivet af skov og bjerge i en smuk harmoni. Og for at gøre den romantiske idyl helt perfekt, holder også en flok svaner til her.

7 km op 7 km ned
Jägersee er den af søerne, der er nemmest at komme til med bil, bus, cykel eller på vandring. Det er oplagt at tage cykelturen fra Wagrain til Kleinarl og Jägersee. Den er ca. 11 km lang. Man skal dog være forberedt på, at det går jævnt opad hele vejen fra Wagrain til Kleinarl. Til gengæld er det så vældig komfortabelt, når man skal hjem igen.

Når man er nået frem, tager det cirka en halv time at gå søen rundt med engdrag og tæt skov. Man lander, hvor man er startet: Ved Gasthaus Jägersee. Her kræver det en stor grad af selvdisciplin ikke at kaste sig over restaurantens overdådige kageudvalg: Apfel- eller Topfenstrudel, Sachertorte, Guglhupf eller Germknödel.

Blåsort og dybblå

Højere oppe i bjergene ligger den blåsorte Tappenkarsee, omgivet af bratte klippevægge med en storslået udsigt. Det er den største bjergsø i de østlige alper.

Og øverst under den lokale bjergtop Ensskrax’n ligger den mindste af Kleinarls tre søer, Blauer See, der som navnet antyder, undertiden flimrer i dybblå toner. Vandrevejen hertil er en smuk, men anstrengende oplevelse.