Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Ikast skal forsvare Danmarks farver i Østrig

Elever fra Ikast Idrætshøjskole skal til Østrig for at deltage i EM i bjerglandsby-fodbold. Begivenheden foregår i Kleinarl i det vestlige Østrig.

 © Ikast Idrætshøjskole

15 elever fra fodboldlinjen på Ikast Idrætshøjskole repræsenterer Danmark, når de på onsdag rejser til Kleinarl i det vestlige Østrig for at deltage i EM i bjerglandsby-fodbold. Mesterskaberne foregår i bjergene i 1.100 meters højde, men ellers er forholdene de samme som ved det kommende UEFA-EM i Ukraine og Polen. Eleverne skal nemlig dyste om EM-pokalen med hold fra de samme 15 europæiske nationer, som ved det store fodbold-EM.

Stolte over at repræsentere Danmark
De unge fodboldspillere er revnefærdige af stolthed over at skulle repræsentere Danmark, fortæller træner og holdleder Jonas Dal fra Ikast Idrætshøjskole. ”De kan næsten ikke være i deres sko i øjeblikket af spænding. De skal spille i trøjer magen til landsholdsspillernes med Danmark trykt på ryggen. Det at repræsentere sit land og spille internationale kampe i en stor turnering i udlandet er det største, de har prøvet,” siger træner Jonas Dal, der rejser med de unge spillere samt en kollega med toget til Østrig.

Følg dem på Facebook
Både skolekammerater, familier og venner kan følge holdet på Facebook, helt fra spillerne tager hjemmefra. Østrigs Turistbureau i Danmark, der er medarrangør af rejsen, stiller nemlig velvilligt sin Facebook-platform til rådighed i forbindelse med kampene, hvor man kan følge alle detaljer om mesterskaberne.

Fokus på Østrig som sommerferieland
”Vi er glade for at spillerne fra Ikast er med til at sætte fokus på at Østrig er meget andet end skiløb om vinteren, men også kan bestå af aktiv ferie i bjergene om sommeren,” siger turistchef Bo Schou Lauridsen fra Østrigs Turistbureau og tilføjer: ”Tænk, hvis vi kan drille en alpenation med at vinde bjergpokalen fra dem, selvom vi ikke har et eneste bjerg selv. Det kunne være interessant,” siger han.

For alle uanset teknisk niveau
Det er et sammenfald af heldige omstændigheder og gode forbindelser, at det netop er Ikast Idrætshøjskole, der skal til Bergdorf-EM 2012, som den officielle østrigske titel er. Turneringen blev afviklet første gang i 2008, samme år som EM foregik i Østrig og Schweiz. Turneringen er for alle uanset teknisk niveau. Spillerne fra Ikast Idrætshøjskole er alle unge mænd i alderen 18-23 år, der kommer fra hele Danmark. De skal i kamp første gang på fredag mod Holland. Danmark er i gruppe B og skal foruden Holland møde Schweiz og Tjekkiet. Turneringen slutter med EM-finale på søndag den 27. maj.

Følg spillerne på www.facebook.com/oestrig