Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Sommer-Østrig byder på kultur, forkælelse og aktiviteter

Sommer i Østrig byder på kultur, forkælelse og aktiviteter - valget er dit! Læs kort nyt fra Graz i Steiermark, Kitzbüheler Alpen, Wagrain-Kleinarl, Alpbachtal-Seenland, Salzburg og få info, hvordan du kommer til Østrig med DB Autozug og Austrian.

 © Graz Tourismus

Graz – ren livsnyderi
Delstaten Steiermark er landets mest frugtbare område. Selv om der også er bjerge i Steiermark, er delstaten primært kendt for landbrug, skovdrift og frugtavl, og rigtig mange råvarer herfra ender som delikatesser på spisebordene. Graz, der er Steiermarks hovedstad, bærer den officielle titel ”Genuss Hauptstadt” – nydelseshovedstaden – og det betyder, at der er fokus på gastronomi, musik og nydelse.

Et af årets højdepunkter er Lange Tafel-aftenen, der afvikles den 16. august 2014. Den gamle bydel omkring Rådhuspladsen omdannes til et stort open air-spisested, og gæsterne spiser blandt velholdte renæssance-bygninger, der oplyses, som aftenen skrider frem. Niveauet er højt, og de fleste gæster er festklædte, så der er en særlig stemning over byen på Lange Tafel-aftenen. Først præsenteres de udvalgte vine, og dernæst serveres en fire retters-menu, mens musikken spiller i baggrunden.

Arrangementet tiltrækker livsnydere langvejs fra, og det er så populært, at man i år tilbyder pakkeløsninger med hotel samt adgang til Lange Tafel-aftenen.
Læs mere på: www.graztourismus.at og www.steiermark.com
 

Kitzbüheler Alpen – også for vandhunde
Skulle behovet for en frisk dukkert opstå, er der talrige muligheder i Kitzbüheler Alpens søer og bade. Og alle kender den prikkende følelse af frisk, krystalklart vand, der køler kroppen ned på en varm sommerdag. Man kan både svømme, dykke og bade med udsigten til de smukke bjerge i baggrunden, og der kan vælges mellem idylliske badesøer i naturen og veludstyrede offentlige pools.
 
Arter vejret sig ikke helt perfekt, ligger en række svømmehaller klar, og mange af disse har wellness-faciliteter, rutsjebaner og udendørs bassiner. Et særlig besøgt sted er WAVE, Wörgeler Wassewelt, som råder over bølgebad, en helt ekstrem vandrutsjebane samt en romersk afdeling, og i St. Johann i Tirol finder man Panorama Badewelt, der især vægter sport og wellness.
Find mere info om bademulighederne her http://www.kitzbueheler-alpen.com/de/sommer/baeder-seen.html og www.kitzbuehler-alpen.com
 

Brug en nat på at komme til Østrig
Med DB Autozug starter ferien så snart bilen er kørt ombord på biltoget i Hamborg.
Der er mulighed for overnatning i sovevogne med eget bad og toilet eller i liggevognen med plads til op til fem personer. DB Autozug tilbyder noget for enhver smag.
Se priser, flere informationer og booking på www.dbautozug.dk
 

I fuld fart ned ad pisten – også om sommeren
Man behøver ikke begrænse sig til vintersæsonen, hvis man elsker følelsen af at hoppe ud af liften og derefter suse ned ad bjergsiden. Om sommeren flokkes mountainbikere i Mountainbike Park Wagrain, som ligger ved Griessenkareck, og her er der noget for enhver – nedkørsler med hop og kurver samt kringlede single-tracks. Nedkørslerne er niveaudelte, så ikke bare eksperter og freeridere, men også begyndere er velkomne. Parken finder man ved Flying Mozart-liften, så rigtig mange gæster vil føle sig på hjemmebane.
Find mere info på www.bikewagrain.com og www.wagrain-kleinarl.at
 

Højt oppe over bjergene
Har man lyst til at se Alperne fra fugleperspektiv, er Alpbachtal det helt rigtige sted. Midt i bjerglandskabet finder man den smukke idylliske landsby, Alpbach, der er kåret som Europas smukkeste på grund af de mange blomster og velholdte træhuse. Har man lyst til at se det hele oppefra, tilbyder to forskellige arrangører – Air Taxi Tirol og Fun Air – tandem-paragliding hele sommeren. Alle er velkomne og der kræves ingen forudsætninger, bortset fra et godt helbred.
En tur i højderne giver første parket til det unikke natursceneri, og også et kick ud over det sædvanlige. Men det kan være en kølig fornøjelse selv om sommeren, så medbring lange bukser og jakke. Alle overnattende gæster i regionen udstyres med et Alpbachtal Seenland Card, der giver rabatter til en lang række aktiviteter – også til tandemflyvningen, hvor der oven i købet følger et foto med.
Læs mere på www.alpbachtal.at/de/sommer/outdoor-action/paragleiten
 

På sporet af fortiden
Salzburg hører til blandt Europas store kulturbyer, og denne position har byen haft i århundreder. Derfor er der særlig stor interesse for specialudstillingen ”Arkæologi – på sporet af fortiden i nutiden”, der vises i Salzburg Museums Kunsthalle indtil den 8. juni 2014. Temaudstillingen forbinder arkæologi og nutidskunst med hinanden på en ny og spændende måde, og der venter de besøgende en interessant rundtur til kendte mindesmærker, antikke værker og moderne kunst. Kendte navne som Martin Bilinovac, Matthias Herrmann, Norbert Hinterberger, Ulrike Lienbacher, Aurelia Mihai, Andrew Phelps, Anne og Patrick Poirier, Lisl Ponger og Clemens von Wedemeyer er alle repræsenteret.
Se info om udstillingen på www.salzburgmuseum.at og om Salzburg generelt på www.salzburg.info
 

Verdens bedste boardingpas
Gæster, der flyver med Austrian Airlines, har en særlig grund til at holde godt fast i boardingpasset, også efter at flyveturen er overstået. Op til ti dage efter selve flyrejsen giver boardingpasset fri adgang til en række museer, gallerier og seværdigheder samt gode rabatter på shopping, hoteller og spisesteder i forskellige østrigske byer.
Austrian Airlines er med i den absolutte top hvad angår præcision. En statistik, der fortæller om præcise afgange på 88,5 % af samtlige flyvninger, giver Austrian Airlines en foreløbig tredjeplads blandt europæiske flyselskaber, og i løbet af 2014 satser man på at forbedre den position yderligere.
Med 130 forskellige destinationer globalt dækker Austrian Airlines bredt. Med hovedsæde i Wien er selskabet centralt placeret som knudepunkt mellem øst og vest, og bare i Central- og Østeuropa dækkes 41 destinationer.
Find din flyafgang og læs mere på www.austrian.com