Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Sommernyt fra Østrig

Foråret er på vej, så her finder du seks gode sommernyheder fra Østrig. Læs kort nyt fra Salzburg, Kitzbüheler Alpen, Zell am See-Kaprun, St. Anton, Gastein og Wagrain-Kleinarl.

Dom Quartier area © Tourismus Salzburg GmbH

På opdagelse i barokkens Salzburg
Gennem århundreder har Salzburg hørt til blandt de klassiske byer, der skulle besøges på en europæisk dannelsesrejse. Både Salzburgs interessante historie, den flotte arkitektur samt byens smukke beliggenhed i en dal omgivet af bjerge har bidraget til, at byen gennem mange år har virket som en turistmagnet. At Salzburg samtidig er Mozarts fødeby, har ikke gjort interessen for byen mindre. Et af de ældste og mest charmerende kvarterer i Salzburg er området omkring domkirken, Salzburger Dom, hvor smukke barokbygninger vidner om dengang, Salzburg byggede sin store velstand på handel med salt. I 2014 åbner byen op for en helt ny museums-rundtur, hvor gæsten kommer på besøg i fyrsternes og biskoppernes beboelses- og repræsentationslokaler, og undervejs præsenteres man for både kunst og arkitektur. Gæster kan endvidere glæde sig til at opleve
nye pragtfulde udsigtssteder og til at besøge små gader, der har ligget uberørt hen i 200 år.
Læs mere på www.salzburg.info og www.domquartier.at

KitzAlps Summer Card – store oplevelser og store besparelser
Ofte sætter feriebudgettet en begrænsning for antallet af ture, man kører med lift, især hvis der skal opleves nye bjerge hver dag. Det har man gjort noget ved i Kitzbüheler Alpen, hvor områdets feriegæster – med et Kitzbüheler Alpen Summer Card i hånden – har ubegrænset adgang til ikke mindre end 14 bjerge og 29 lifte. Det billigste kort, der koster under 350 kroner, gælder i tre dage, men varer opholdet længere, kan der købes kort, der gælder op til 14 dage. Kortet giver desuden klækkelige rabatter på mange seværdigheder, aktiviteter og museer, så det kan hurtigt være tjent ind. Dog skal downhill-kørere og mountainbikere være opmærksom på, at der skal løses særlige liftkort ved de forskellige cykelanlæg.
Læs mere på www.kitzbueheler-alpen.com og www.sommer-card.at

Ironman-udfordringer i Zell am See
Efter to succesrige år – 2012 og 2013 – arrangerer man i Zell am See–Kaprun endnu en gang en afdeling af den verdensomspændende ”Ironman 70.3-serie”. Konkurrencen, der afvikles den 31. august 2014, byder på 1,9 kilometer svømning i Zeller See, 90 kilometer cykling samt 21,1 kilometer løb, og samlet udgør det en halv ironman. Arrangementet tiltrækker hvert år så mange atleter, at man har begrænset deltagerantallet til 1.800, men de heldige, der får et startnummer, kan opleve at konkurrere i og omkring bjerge, skov og vand og afslutte konkurrencen med at løbe over målstregen i Zells smukke centrum.
Læs mere på www.zellamsee-kaprun.com og eu.ironman.com

Med steigeisen og isøkse om sommeren
I St. Anton am Arlberg finder man det store klatrecenter, arl.rock, og stedets gæster tilbydes trænings- og konkurrenceforhold ud over det sædvanlige. De fleste kommer for at klatre, men centeret råder desuden over keglebane samt anlæg til tennis, fodbold, volleyball og squash. Centerets gæster kan boltre sig på en 1.000 kvadratmeter stor mur, der byder på alt, lige fra lette til svære ruter. Eksperterne kan bevæge sig ad de særlig udfordrende ruter op til toppen af det 17 meter høje tårn, mens de mindre øvede kan træne på de lavere ruter samt på bouldering-anlægget. På sidstnævnte anlæg klatrer man ikke i højden, men langs med gulvet, så man behøver ingen sikring, og er ruten for svær, kan man til enhver tid hoppe ned igen. Selv isklatrere er der tænkt på, for i en særlig afdeling af centeret kan man klatre på en overflade, der har samme egenskaber som is, og uanset årstid kan gæster opleve, hvordan det er at klatre med steigeisen og isøkse.
Ikke bare centeret, men også naturen lokker klatrere til Arlberg, og lider man ikke af svimmelhed, er Arlberger Klettersteig en stor oplevelse. Man sikrer sig ved at koble sig på solide stålwirer, der er boltet fast langs ruten, og Arlberger Klettersteig regnes for at være blandt Alpernes smukkeste, men også sværeste af slagsen. Et andet godt sted er området ved det 3.148 meter høje Kuchenspitze, hvor klatrere kan gå løs på klipper med gnejs-overflade. Har man ikke fået udfordring nok, kan man besøge klatrecenteret ved Schnanner Klamm, der byder på 42 forskellige ruter, eller man kan fortsætte til en af de mange reb-baner ved St. Anton og finde det indre legebarn frem ved at svinge sig højt over jorden som Tarzan.
Læs mere på www.stantonamarlberg.com og www.arlrock.at

Få ny energi i Gasteins vand- og klippefyldte terræn
Om du er i trekkingstøvler, på cykel eller kommer frem med Nordic Walking-stave er ligegyldigt – bare du oplever Gastein-områdets smukke natur på en ”Wasser und Fels”-tur. Lige som akupunktur-punkter kan frigive energi, har en kunstner fortolket dette og skabt syv skulpturer og placeret dem på naturens kraftcentre. På ruten kan du nyde den smukke natur, se de flotte skulpturer, lade dig inspirere og få fyldt dine energidepoter op!
Læs mere på www.gastein.com

Wagrain – høje bjerge og hængebroer
Mange danskere forbinder området ved Wagrain-Kleinarl med den årlige skiferie, men om sommeren er aktivitetsniveauet mindst lige så højt. Uanset alder og ønsker kan man finde lige netop dén aktivitet, der gør ferien til en oplevelse. De adrenalinhungrende kan vælge mellem adskillige trendy adventure-aktiviteter som downhill-biking, paragliding og klatring. Andre foretrækker lange vandreture i den rene bjergluft, og Wagrain-Kleinarl byder på smukke ruter, hvor man aldrig er langt fra en af de bjerghytter, hvor der serveres hjemmelavet ost, speck og brød. Også børnene er der tænkt på, for i WAGRAINi’s Grafenberg venter det helt store eventyr. På turen rundt i natur- og oplevelsesområdet kommer man forbi 30 forskellige stationer, blandt andet en klatrevæg, en stor pendulgynge samt en sø med hængebro og rafter.
Læs mere på www.wagrain-kleinarl.at