Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

St. Anton am Arlberg – udfordrende, underholdende og snesikkert

VM-pister, Østrigs bedste off-pist og nogle af Alpernes berømteste afterski-barer – alt det finder du i St. Anton am Arlberg

Ladies Week i St. Anton am Arlberg © St. Anton am Arlberg
St. Antons beliggenhed i 1.304 meters højde – og med et terræn, som går halvanden kilometer længere op – betyder, at snesikkerheden i området er stor. Det mærkes både først på sæsonen, hvor skiløbet starter tidligt, men også i sæsonens sidste halvdel, hvor man kan løbe på ski, mens forårssolen brager ned. Fra midten af marts er der dømt solskinsløb i St. Anton, og turistbureauet forkæler gæsterne med særlige pakketilbud.

Tag liften op til St. Antons højeste skistart, Valluga, der ligger i 2.811 meters højde, men husk at stoppe op, så du kan nyde den fabelagtige udsigt, inden du klikker i skiene. Nu venter et skieventyr, som du ikke finder mange andre steder – nemlig en nedkørsel på mere end 1.500 højdemeter i noget af Europas bedste off pist. Turen er krævende og udfordrende, men en kæmpe oplevelse.
 
Både i forskellige kåringer, men også blandt eksperter og erfarne skiløbere rangerer St. Anton som et af de mest eftertragtede skisportssteder, der findes. Det er især den legendariske off pist med stejle klippesider og krystalklar pulversne, der trækker. I off-pisten finder du flere hundrede kilometers skiløb, og der står kompetente guider klar til at vise dig rundt.
 
Men også pisterne har høj standard. Forholdene er så gode, at man i 2001 afholdt alpint VM på St. Antons pister, og i den forbindelse blev hele pistenettet samt liftsystemerne moderniseret, så området i dag fremstår supertjekket og med høj snesikkerhed. På det mere end 250 kilometer store pistenet finder du et utal af røde og sorte nedkørsler, rigeligt med pukler og en stor funpark, men selv om St. Anton har ry for at være eksperternes mekka, er der også plads til familier og mindre øvede skiløbere. I skiskolerne er der stor fokus på børn, og når liftene lukker, indbyder den bilfri bymidte til hyggelige gåture samt besøg i et af wellness-centrene.
 
Alpernes måske bedste afterski
Krazy Kanguruh og Mooserwirth – begge steder hører til blandt Alpernes kendteste afterskibarer. Men i St. Anton er der ikke udelukkende tænkt på afterski-publikummet. Researchere fra gourmet-konceptet Gault Millau har spist på en række restauranter i området og derefter uddelt priser i forskellige kategorier. Resultatet blev, at Arlberg nu er et af de områder i Europa, der har den største koncentration af gourmetrestauranter.
 
Stanton Park
Ikke bare off pist-entusiater, men også freeridere med hang til parker strømmer til St. Anton. På et rigtig godt sted, lige hvor to skilifte mødes, og hvor der er restauranter og barer, har man anlagt Stanton Park. På kort tid har parken opnået kult-status, og besøgende skigæster kan blandt andet kaste sig over kickers, rails og boxes samt hop og stejle kurver. Umiddelbart bag parken finder man et førsteklasses freeride-område med naturskabte pipes, kurver og klippespring samt masser af dybsne.
 
Fyldt kalender:
Det smukke køn forkæles i Ladies First-ugerne, der afvikles i St. Anton 04.–25.01.2014. Her bydes blandt andet på specielle arrangementer, gratis drinks og fordelagtige pakketilbud.
 
Skisportens vugge stod i Arlberg, hvor den første klub så dagens lys for mere end 100 år siden, og mellem 25.01. og 01.02.2014 afholder man en Ski Club Arlberg-uge.
 
Volleyball på sne – det foregår fra den 04.–06.04.2014, hvor en afdeling af Snow Volleyball Tour 2014 afvikles ved Rendlbahn-liften. Her møder den internationale vollyball-elite op for at blokere, hæve og smashe i mere end 2.000 meters højde, og stævnet er særdeles underholdende at overvære.
 
10.–13.04.2014 står i musikkens tegn. En række solister og bands, der alle spiller New Orleans-inspireret musik, underholder i St. Anton under mottoet ”New Orleans meets Snow
 
19.04.2014 gælder det om at komme først ned. I den berømte downhill-event, Der Weisse Rausch, kæmper 500 deltagere om at besejre 1.300 højdemeter samt ni kilometer på upræpareret pist. Undervejs er der indlagt en 150 meter lang klatretur, der stiger 37 højdemeter, samt en ekstra forhindring lige før målstregen. Den meget underholdende begivenhed har opnået kult-status.
 
Nyd formiddagen på ski, og tag et par timer på solterrassen om eftermiddagen – endda til særpris. Med Solkinsugerne, der går fra 15.03. til 05.04.2014 forkæles St.Antons gæster både med sol, sne og særlige rabatter. Talrige hoteller og pensioner kører med fordelagtige pakketilbud.
 
Læs mere på www.stantonamarlberg.com