Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Tirols skijuvel - romantik og sorte pister

Sammenslutningen af Alpbachtals skiområde med Wildschönaus mange pistekilometer har skabt en stor og alsidig skidestination i Tirol.

Panoramaudsigt i Alpbachtal i Tirol © Alpbachtal

Der er altid spænding om udfaldet, når to skiområder fusionerer. Hvordan vil gæsterne tage imod det nye storområde, og hvad med infrastrukturen? Det er nu et år siden, at skiområdet ved Alpbachtal slog sig sammen med Wildschönaus hvide pister under navnet ”Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau”, og sammenlægningen har været en kæmpe succes.

En hel række faktorer har været medvirkende til succesen – blandt andet en investering på 100 millioner kroner i anlæggene, fælles liftkort samt hyppige og gratis busforbindelser mellem de forskellige områder.

Stor variation
Med sammenslutningen har man fået et område, der både er stort og alsidigt. Størrelsesmæssigt kan Ski Juwel prale af 145 kilometer pister, hvoraf de 32 er blå, de 78 er røde og de 18 er sorte, og det betyder, at man er blandt Tirols største områder. Gæster kan desuden vælge mellem tre forskellige snowparks, og når sulten melder sig, ligger der 24 hytter i bjergene. Familier trives i områder med brede og børnevenlige pister, mens eksperter kan stå på ski i over 2.000 meters højde og udfordre en af Østrigs skrappeste sorte pister.

Charme og autentiske rammer
Dét, alle fremhæver ved et besøg i Ski Juwel, er atmosfæren, og især et besøg i Alpbach er en unik oplevelse. Byen er kåret som Østrigs smukkeste landsby, og når de originale bindingsværkshuse er dækket af et tykt lag sne, mens hestetrukne kaner kører forbi på gaderne, forstår man hvorfor. Alpbach er derfor særdeles attraktiv for familier, som vægter smukke scenerier og hyggelige landsbymiljøer højere end grænseoverskridende udfordringer.

Også i den øvrige del af Ski Juwel vægter man det autentiske. Med fuldt overlæg vælger man ikke at udvide områderne og der er skrappe restriktioner for hotelbyggeri og nyanlæg. Vilde afterskiing-fester og store hotelkomplekser ser man ikke, og af samme grund betragter mange østrigere Ski Juwel som et ”hemmeligt” hide-away, der byder på uforstyrret klassisk skiløb og ægte alpin stemning.

Alsidige arrangementer i løbet af skisæsonen
Som mange andre steder i Østrig markerer man også i Ski Juwel, at den nye sæson starter. Den 13. – 15. december fejrer man Ski Opening i både Alpbachtal og Wildschönau, og man kan glæde sig til masser af musik samt modeshows, hvor den nye sæsons trend inden for skibeklædning vises. På pisterne er der mulighed for at teste de sidste nyheder fra skiproducenterne.

Østrigs mindste by, Rattenberg med færre end 500 indbyggere, ligger i Alpbachtal, og på grund af den lave vintersol ligger byen i skygge fra slutningen af efteråret til starten af vinteren. Men solen vender tilbage, og det fejres med en stor lysfest, som løber af stabelen de fire søndage i advent, og gæsterne strømmer til. Om aftenen illumineres Rattenberg nemlig af levende lys, så der tændes både fakler, bål og stearinlys i gaderne, indtil byen er indhyllet i en varm stemningsfuld atmosfære. Byen byder også på romantiske byvandringer, som ender i kirken, hvor der sluttes med orgelmusik.

Der er stort nytårsfyrværkeri i Wildschönau den 1. januar 2014 kl. 20.00 i Oberau

Når skisæsonen slutter, festes der atter løs, men denne gang med et helt andet tema. Mountain Beach Party, der afvikles den 5. april ved Wiedersbergerhorn markerer sommerens snarlige ankomst. Vinteren er forbi, sommeren står på spring, og vejret tillader forhåbentlig, at der kan festes løs med cocktails, musik, bikinier og parasoller. Modeshowet fokuserer nu på badetøj, og det kan hurtigt komme i brug, da Tirols varmeste søer, Reintalersee, Krummsee og Reither See ligger i nærheden.

Fordele for familier
Overnattende gæster i Alpbachtal udstyres med et Alpbachtal Seenland Card, som giver rabat flere steder. Børn under 15 år kører gratis med udvalgte lifte mandag til fredag. Man kan deltage i romantiske fakkelvandringer, komme på guidede sneskoture og køre gratis med bus. Kortet giver også adgang til WAVE Wörgler Wasserwelt samt rabat på en række oplevelser.

Bor man i Wildschönau-området, følger der ligeledes et Wildschönau GästeErlebnis Card med. Guidede ture i vinterlandskabet, sneskovandring og bustransport er blot nogle af de fordele, kortet giver. River man en dag ud af kalenderen for at opleve områdets seværdigheder, fx Swarovskis Kristallwelten eller Festung Kufstein, er der store rabatter på kortet.

Se mere på: www.Skijuwel.com