Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Kitzbüheler Alpen – et østrigsk vandreparadis

Uanset om man kommer til Alperne for at nyde roen i bjergene eller for at udfordre sig selv med grænseoverskridende aktiviteter, så finder man det meste i Kitzbüheler Alperne

 © TVB Kitzbueheler Alpen

Vandringen sat i system
Mange betragter vandring som den perfekte måde at nyde bjergene på, og om sommeren strømmer gæster til Alperne i tusindvis. Hvor nogen kommer for at rafte, klatre eller køre mountainbike, kommer en meget stor del for at vandre. Der er noget helt særligt ved at vandre i bjergene, og ud over god motion får man samtidig en unik naturoplevelse, hvor man allerede fra første skridt mærker den friske luft og den afstressende ro, der hersker i højderne. Bjergene byder både på uspoleret natur og på maleriske bjerghytter, kulinariske oplevelser og ægte østrigsk gæstfrihed.

Kitzbüheler Alperne, der ligger i Tirol, er et populært østrigske rejsemål om sommeren, og her er vandringen sat i system. Et eksempel på det er Adlerweg – Ørnevejen. På tværs af Tirol – fra øst til vest – har man markeret en rute, der byder på høje tinder, dybe kløfter, blomsterfyldte enge, brusende floder og små hyggelige landsbyer. Ruten er opdelt i 126 etaper. Man starter i St. Johann i Tirol, passerer Karwendel-bjergene og ender i St. Anton am Arlberg.

Ørnevejen er tilrettelagt, så vandreren både kan overnatte og proviantere undervejs, og alle med et almindelig godt helbred kan gennemføre ruten. Overnatningen foregår i små bjerghytter, hvor der nogle steder er enkelt- og dobbeltværelser, mens der andre steder er fælles sovesal. Uanset indkvarteringsformen mærker man gæstfriheden overalt, og når der om aftenen serveres mad, venter retter, hvor der er lagt vægt på råvarer hentet direkte i lokalområdet.

Fotopause er et must
Allerede på den første af de i alt 126 etaper venter eventyret. Starten går i St. Johann og dagens endemål er Gaudeamus-hytten, som ligger omkring fem timers vandring fra udgangspunktet. Undervejs kommer man til Diebsöfen-hulerne, som smuglere i sin tid benyttede, når de skulle gemme varer, og man får en enestående oplevelse af sceneriet, da ruten fører direkte gennem den åbne hule til næste seværdighed, Schleier-vandfaldene. Netop dette sted mødes klatrere for at udfordre hinanden, og er man heldig, kan man se dem sætte sikringer og behændigt bevæge sig op ad de lodrette klippesider. Herefter fører ruten til det, der i alle hiking-manualer beskrives som et ”hot spot” – nemlig udsigtspunktet til det majestætiske Kaiser Gebirge. Det er hér, alle stopper op for at tage årets feriefoto, og udsigten til de mange sneklædte Alpetinder er unik. Ruten fortsætter nedad, indtil man i 1.263 meters højde kommer til den romantiske Gaudeamus-hytte, der blev bygget i 1899.

Mange muligheder
Første etape af Adlerweg er blot en ud af utallige vandremuligheder i Kitzbüheler Alperne, og hvor nogen vælger at fortsætte ad Ørneruten, foretrækker andre at blive i St. Johann og udforske området. Med et godt kort samt en udførlig rutebeskrivelse – og begge dele kan man få på de lokale turistkontorer – kan man sagtens klare sig selv, men der arrangeres også guidede ture.

 Som en særlig service tilbydes hver mandag og fredag i sommerperioden guidede ture, hvor det er gratis at være med. Erfarne bjergførere sørger for, at gæsten oplever områdets smukkeste og mest interessante steder, og alle kan møde op – forhåndstilmelding er ikke nødvendig. Som supplement til de guidede ture kan man også udfordre sig selv med flerdags-ture, nordic walking og tema-ture.

Også adrenalinfremkaldende aktiviteter
Både i området ved St. Johann samt i Kitzbüheler Alperne kan man opleve adrenalinfremkaldende aktiviteter sommeren igennem, og canyoning er en af de mest populære. På canyoning-ture opleves bjergene ved, at man følger et vandløb på dets rute ned ad klipperne. Enkelte steder svømmer man, mens andre passager klares ved at rappelle. De mest nervepirrende oplevelser får man, når der springes i vandfald, men bagefter kan der slappes af, når turen går i de lange rutsjebane-agtige slisker, som vandet gennem årtusinder har eroderet i klipperne.

Ønsker man at se det hele fra fugleperspektiv, kan det også lade sig gøre. Paragliding tilbydes flere steder, og i selskab med en pilot svæver man hen over bjergene i faldskærm. Har man stadig ikke fået trangen til eventyr tilfredsstillet, ligger der desuden flere ”Hochseil Gärten” – parker, hvor man bevæger sig rundt i højderne på forskellige rebbaner. Alt sammen udfordrende og særdeles underholdende.

Mere information på: www.kitzalps.com