Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

White Start Games i Zell am See–Kaprun

Skisæsonen i Zell am See-Kaprun indledes for tredje gang med White Start Games. I weekenden den 9.-10. november afvikles masser af sjove og anderledes aktiviteter, og førstepræmien er yderst attraktiv

 © Zell am See - Kaprun

I Zell am See-Kaprun går man all in, når den nye sæson skal skydes i gang. White Start Games weekenden byder på en utraditionel konkurrence, test af nyt udstyr og afterski. Om lørdagen skal der konkurreres både i pulversneen og under vandet. Finalen afsluttes med en række listige spørgsmål, der skal besvares rigtigt, hvis man vil stå som samlet vinder af konkurrencen, og når man så langt, kan man køre derfra i en Audi A1 Admired. Gæster i Zell am See-Kaprun inviteres til at tage del i løjerne – enten som deltagere eller som tilskuere.

Der lægges ud med første disciplin på Kitzsteinhorn Alpincenter. Deltagerne tager hver et par svømmefødder på, og så går det løs på forhindringsbanen, der blandt andet byder på slalom og hop. Underholdningsmomentet er en del af gamet, så mange er iført snorkel og maske eller andre fantasifulde kostumer, og det medlevende publikum kvitterer med applaus, når en særlig spektakulær deltager kommer forbi.

Anden disciplin er dykning i dybsne. Arrangementet finder sted i Tauern Spa, hvor der på bunden af den ikke opvarmede pool ligger en ring, som skal bringes i mål hurtigst muligt. Så for at få fat i ringen, skal hver deltager svømme gennem det kolde vand, foretage et dyk og bjærge ringen, så endnu en gang har tilskuerne noget at glæde sig til.

Finalen finder sted i Kapruns centrum, og her står den i Østrig kendte radiovært, Tom Walek, klar. Han stiller en række spørgsmål, og når den endelige vinder præmieres, følger der en Audi A1 Admired med. Der er også præmier til de næste placeringer, blandt andet JVC Camcordere, så der er noget at kæmpe for.

Tilskuere kan glæde sig til en festlig weekend, for ud over konkurrencen afvikles party med live-musik, og man kan teste sæsonens sidste nye vintersportsudstyr. Deltagerne i White Start Games kræses der ligeledes om. Med i startpakken, der koster 39 euro, følger et dagskort til lifterne på Kitzsteinhorn, adgangskort til Tauern Spa samt billet til finalepartyet. I pakken er der desuden en goodie-bag, og en række hoteller har særlige overnatningstilbud til de deltagende.

Læs mere om White Start Games på: www.whitestartgames.com

Skiløb i højderne
Inden skiene klikkes på, er det oplagt at starte med et kig ud over skiområdet fra topstationen på det 3.029 meter høje Kitzsteinhorn. Stedet er på alle måder et højdepunkt. Toppen nås let og komfortabelt med liften, og når man stiger ud, præsenteres man for det moderne Gipfelwelt 3000. Gå en tur via den 360 meter lange tunnel gennem den allerøverste del af Kitzsteinhorn og fortsæt direkte ud på udsigtsterrassen, hvorfra der mod syd er frit udsyn til Hohe Tauern Nationalpark. Østrigs højeste bjerg, det 3.798 meter høje Grossglockner, rager markant op, og udsigten er formidabel.

Skimæssigt finder man førsteklasses forhold. De to områder, Zell am See og Kaprun, ligger tæt på hinanden og byder begge på godt skiløb, og man kan benytte det samlede skiområde med ét liftkort.

Hvor Zell am See er den charmerende skiby, som ligger i smukke omgivelser, garanterer Kitzsteingletsjeren ved Kaprun både snesikkert og højt beliggende skiløb, og begge steder starter man i over 3.000 meters højde. I alt er der 138 pistekilometer samt masser af muligheder for off-piste.

Hele tiden trimmes området, og hvert år dukker spektakulære nyheder op. Denne sæsons store nyhed garanterer et adrenalinkick for dem, der tør. En 1.000 meter lang pist, som er døbt Black Mamba, falder så stejlt, at hældningen flere steder kommer over de 60 %, så pisten anbefales udelukkende til erfarne skiløbere.

Highlights i løbet af vinteren:

  • Sæsonen skydes i gang med White Start Games, der afvikles den 9.–10. november 2013.
  • Den 5. december 2013 afvikles Krampuslauf – et traditionsrigt skue, hvor Den hellige Skt. Nicolaus følges af den vilde og larmende Krampus-figur gennem byens gader. Om aftenen festes videre på barer og restauranter.
  • Et flot og stemningsfuldt skue kan opleves den 13. og 15. januar 2014, hvor der er Ballon-nat. En række oplyste varmluftballoner sendes til vejrs efter mørkets frembrud, og der venter et smukt syn, når de er i luften.
  • Den 2. februar 2014 kan man se historiske hestetrukne kaner køre gennem byen. Hele 90 kaner og 160 heste møder op, og lokale kræfter står for opvisningen.
  • Alpernes største arrangement, hvor der anvendes ski og udstyr fra skisportens barndom, afvikles den 1. marts 2014. Der venter tilskuerne en festlig dag, når deltagerne i NostalSki konkurrerer på slalompisten.
  • Det kombinerede Ski & Golf VM finder sted den 8.–11. maj 2014. Man starter med storslalom ved Kitzsteinhorn og fortsætter til golfbanen i Zell am See, hvor der spilles to runder a 18 huller. En række professionelle skiløbere og golfspillere stiller op, men også andre er velkomne til at deltage – blot man er en habil skiløber og har et handicap på 18 eller derunder i golf.

Læs mere på: www.zellamsee-kaprun.com