Navigation Indhold Aktiviteter i Østrig

Alpbachtal - enestående natur og charmerende byer

Alpbachtal er stedet, hvor man kan opleve det hele – både fantastiske naturscenerier, men også hyggelige byer. Bjergtinderne rager højt op, og mellem dem ligger smukke kultiverede dale samt dybe slugter, som rivende floder har gravet ud. Det er også i Alpbachtal, man finder to byer, der næsten er hele rejsen værd – Alpbach og Rattenberg

 © Alpbachtal Seenland Tourismus

En slentretur gennem Alpbach er både romantisk og atmosfærefyldt. De krogede gader, små caféer og mange originale bindingsværkshuse giver byen en særlig charme, og da Alpbach samtidig er kendt for sin blomsterpragt, er byen kåret som ”Østrigs smukkeste landsby”. Beliggenheden midt i Alperne, hvor de majestætiske bjerge udgør en flot baggrundskulisse, betyder, at turister strømmer til både sommer og vinter for at nyde sceneriet. Det med blomsterne gør man så godt, at Alpbach også er kåret som ”Europas smukkeste blomsterby”.

Ikke langt derfra ligger Rattenberg, som er kendt for at være Østrigs mindste bysamfund. Her lever færre end 500 indbyggere, men trods stedets beskedne størrelse, har man meget at byde på. Rattenberg har sin egen borg samt en middelalderlig bykerne med snævre gader, og forskellige steder i byen finder man caféer, restauranter og hoteller. Skal man shoppe, går man heller ikke forgæves, for Rattenberg har en betydelig glasproduktion af blandt andet eksklusive krystalglas.

Badning i bjergsøer
Decideret adrenalinfremkaldende aktiviteter som klatring, paragliding og rafting er der gode muligheder for at dyrke i Alpbachtal. Men mange kommer for at vandre i naturen, og man er begunstiget af et højalpint område med 900 kilometer vandreruter. De højtliggende områder når man bedst med lifte, og når sulten melder sig, kan man besøge en af de 30 hytter, der har åbent om sommeren. De seneste år er elcykler – eller E-bikes som de kaldes lokalt – blevet meget populære. Med en elcykel kommer man hurtigt og nemt frem i højderne, og man kan klare stigninger, der normalt er forbeholdt bjergkonger.

I Alpbachtal finder man søer i så stort tal, at området kaldes Alpbachtal Seenland. Besøgende i Alpbachtal kommer især for at få den specielle oplevelse, det er at vandre i det bjergrige terræn, holde picnic med udsigt til alpetinderne og derefter dyppe tæerne – eller måske hele kroppen – i en af de krystalklare bjergsøer. Et oplagt mål for en vandretur er Zireiner See, der ligger i 1.799 meters højde.
Også i dalen ligger en række søer, og her er vandet så varmt, at der mange steder er anlagt søbade med restauranter, omklædningsfaciliteter, stoleudlejning m.m. Her tilbringer børnefamilier gerne mange timer, og om eftermiddagen kommer trætte vandrere ned fra bjergene for at slappe af.

Gratis transport og entré
Gæster, der overnatter i ferieregionen Alpbachtal Seenland, kan nyde godt af en attraktiv ordning, der gør opholdet både billigere og mere bekvemt. Med et Alpbachtal Seenland Card får man gratis transport med en række busser, der forbinder området, og man kører gratis med tre store lifter, der opererer om sommeren. Ud over de gratis transportmuligheder, giver kortet også adgang til guidede vandreture, flere museumsbesøg og badning i søerne. Med kortet i hånden kan man også få en guidet cykeltur, der samtidig giver træning i køreteknik, og man har en enkelt adgang til wellnessenteret Wörgler Wasserwelt.
Kortet udleveres allerede ved ankomst på hotellet eller i ferielejligheden, og udnytter man det optimalt, kan det lade sig gøre at parkere bilen ved ankomst til Alpbachtal og først sætte sig bag rattet igen, når opholdet er overstået.

Læs mere på: www.alpbachtal.at