Navigacija Sadržaj Aktivnosti u Austriji

Istraživanje turizma

Zadatak turističkog istraživanja je prikupljanje i vrednovanje podataka o turističkim tržištima i (potencijalnim) turistima na temeljima profesionalnog istraživanja tržišta.

Zillertal in Tirol © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Zillertal in Tirol © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Linz, Upper Austria © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
Linz, Upper Austria © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
 © Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
© Österreich Werbung/ Peter Burgstaller
Kako bismo to postigli, provodimo vlastita istraživanja poput ankete „T-MONA“ ili „Studije o turističkim zemljama“, sudjelujemo u etabliranim međunarodnim istraživanjima (primjerice u njemačkom Istraživanju putovanja), analiziramo statistike o nacionalnom i međunarodnom turizmu i proučavamo utjecaje društvenih trendova na turizam. 
Od rujna 2012. sve naše studije i analize austrijskih turističkih djelatnosti možete povoljno pronaći na našem internetskom portalu. Registrirajte se na WiPool-u i upoznajte se s bogatim znanjem sadržanim u istraživanju turističkog tržišta!

Turizam u brojkama
Dobrodošli u svijet turističkih statistika!
U Austrijskoj turističkoj statistici pronaći ćete podatke o razvoju austrijskog turizma i potražnji za Austrijom kao odredištem. U  Međunarodnoj turističkoj statistici očekuju vas aktualni podaci o putovanjima u Europi i cijelome svijetu.
Opcija Chartpool ekskluzivno stoji na raspolaganju pretplatnicima našeg portala znanja (WiPool). U Chartpoolu su preglednim grafikama prikazane statistike o nacionalnom i međunarodnom turizmu.

T-MONA anketa o odmorima
T-MONA je kratica za Turistički MONitor Austria i označava projekt ispitivanja gostiju, koji je Austrijski promidžbeni ured za turizam -  Österreich Werbung razvio u suradnji sa Saveznim ministarstvom gospodarstva, obitelji i mladih Republike Austrije i Austrijskom gospodarskom komorom, poduzećem Manova i devet regionalnih turističkih zajednica.
T-MONA se provodi u dvogodišnjem ritmu. Od prvog ispitivanja 2004. u cijeloj je Austriji više od 100.000 gostiju ispitano o njihovom doživljaju odmora u Austriji.

Posebne studije
Osim ankete T-MONA, istraživanja turističkih tržišta Austrijskog promidžbenog ureda i Njemačke analize putovanja, služba istraživanja turizma provodi i ad-hoc studije o aktualnim temama. Pritom često idemo neuobičajenim putovima i isprobavamo nove metode istraživanja tržišta, poput „morfološke analize utjecaja“. Rezultate tih posebnih studija ovdje vam besplatno stavljamo na raspolaganje.  

Više informacija na njemačkom jeziku