Navigacija Sadržaj Aktivnosti u Austriji

Putovati bez barijera

Godišnji odmor bez barijera, to je želja koju Austrija ispunjava gostima s invaliditetom.

Men in wheelchair
U nastavku pročitajte korisne preporuke kako bi vam putovanje u našoj zemlji bilo što je moguće lakše i ugodnije.
 

Portal s informacijama za turiste s invaliditetom koji žele posjetiti Austriju pruža korisnicima i ponuđačima turističkih usluga mogućnost besplatnog informiranja o ponudama za godišnji odmor bez barijera, kako za osobe u invalidskim kolicima tako i za sve ostale osobe s ograničenom pokretljivosti.

Austrijske savezne željeznice za pokretljivost bez barijera

Austrijske savezne željeznice stalno ulažu napor u uklanjanje barijera na kolodvorima i u vlakovima. Uz dizala i taktilne staze za slijepe osobe na samim kolodvorima, u željezničkom se prometu sve više koriste tipovi vlakova u koje se može ući invalidskim kolicima - samostalno ili pomoću dizala. Osim toga, kontrolori karata u vlakovima Austrijskih željeznica prolaze obuku o načinu ophođenja prema putnicima s ograničenom pokretljivosti.


Smještaj bez barijera
Savezno ministarstvo gospodarstva, obitelji i mladeži izdaje vodič pod nazivom „Noćenje u Austriji bez barijera", s popisom hotelskih i privatnih smještaja u Austriji prilagođenih za osobe s invaliditetom.

 

Turistička baza podataka pod nazivom „Godišnji odmor bez barijera" ima cilj pomoći osobama s invaliditetom u planiranju godišnjeg odmora u Austriji.


Rekreativni odmor za osobe s invaliditetom
Para-Special-Outdoorsports" prva je skijaška i rekreativna škola bez barijera u Austriji, koja omogućuje osobama s invaliditetom rekreativni odmor s prijateljima i obitelji u regiji Dachstein-Tauern.