Navigacija Sadržaj Aktivnosti u Austriji

Vorarlberg

Očuvana tradicija, zimski sportovi i obilje mogućnosti za rekreaciju.

Silvretta lake in Vorarlberg.
Vorarlberg je čuven ponajviše kao zemlja planinara. Primjerom, u planinarskom raju Arlbergu na izletima s vodičima ili u obilasku domova, na bujnim pašnjacima, osamljenim jezerima i u impozantnim gorskim kotlinama susrećete jelene i svisce. Sportovima na otvorenom možete se baviti u alpskoj regiji Bludenz.

Dolinom Kleinwalsera valjalo bi proći već samo zbog niza jedinstvenih panorama ali i zbog mogućnosti za bavljenje mnogim rekreativnim aktivnostima. Na samom zapadu Austrije možete doživjeti prirodnost i tradicionalne običaje - u Bregenzer Waldu i njegovih dvadesetak vjerno očuvanih sela.

Predivne kulise gorskih lanaca Verwalla, Rätikona i Silvrette alpsku dolinu Montafona pretvaraju u izrazito područje za planinarenje. Dakako, Vorarlberg je postao pojam i kao privlačna regija za zimske sportove s obiljem zahtjevnih pista. U svjetski poznatim skijalištma Lechu i Zürsu okuplja se ne samo sportska elita.

A u okolici Bregenza, Dornbirna i Feldkircha između Bodenskog jezera i Rajne još stoje prelijepe vile nekadašnjih tekstilnih magnata.