Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Busszal Bécsbe advent idején

Az adventi szombatokra (november 29., december 06.,13. és 20.) érvényes napi buszbehajtási engedélyek online értékesítése október 27-én (hétfőn) kezdődik, az ár változatlan 17,57 euró.

Fiaker Bécsben © Österreich Werbung

A Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) idén is lehetővé teszi kedvezményes „Besuchernetzkarte Advent” jegy vásárlását.
Ez különösen csoportok számára ideális, amelynek tagjai saját maguk vehetik  meg elővételben online a jegyet. Felnőtteknek 4,8 euró, 15 éves korig pedig 2,4 euró.
Részletek és vásárlás itt!

Amennyiben a csoport tagjai rendelkeznek a „Besuchernetzkarte Advent“ jeggyel, akkor a busz a Práternél/Ernst Happel Stadionnál leparkolhat, ahol erre az időszakra plusz parkolóhelyeket alakítottak ki buszok számára. Az utasok ebben az esetben az U2 metróval tudják megközelíteni a karácsonyi vásárok helyszínét.

Az adventi szombatokra (november 29., december 06.,13. és 20.) érvényes napi buszbehajtási engedélyek online értékesítése október 27-én (hétfőn) kezdődik, az ár változatlan 17,57 euró.

A jegyek vásárlása ezen az oldalon lesz lehetséges:
http://www.wien.gv.at/verkehr-stadtentwicklung/
 
Érdemes már egy héttel az értékesítést megelőzően az oldalakat rendszeresen megnézni.

Jó tudni:

A jegyek előzetesen, kártyával fizetendőek, azon fel kell tüntetni a busz rendszámát. Mivel sokszor az adott nap foglalása során nem tudni előre a busz rendszámát, ezért lehetőség van arra, hogy legkésőbb a lefoglalt és kifizetett időpont előtt egy héttel adjuk meg utólagosan a busz rendszámát. Csak a rendszám megadása után történik meg a behajtási jegy kinyomtatása és kiküldése. Ezek után nincs lehetőség további módosításra.
A rendszám megadása után a kártyát PDF fájlként e-mailben kiküldik, amit ki kell nyomtatni majd a buszban a szélvédő mögé, jól látható helyre helyezni.
Minden alkalom során az adott napra kiadható behajtási jegyek száma korlátozott (maximum 300 behajtási jegy naponta), a behajtás az adott napon 6.00 és 20.00 óra között lehetséges.Általánosan a szabályozásról:

A szabályozásból kifolyólag a belvárosba történő feltétlenül szükséges behajtás, tehát mindenekelőtt a szállodákba és rendezvények helyszínére történő odajutás továbbra is biztosított lesz, ugyanakkor a felesleges forgalom korlátozása lép érvénybe, amit például azok a buszok generálnak, melyek az egyes látnivalókhoz viszik a csoportokat. Ezen csoportok részére ki- és beszálló állomásokat hoznak létre a Ringstraße és a Franz-Josefs-Kai területén


Érvényesség:

A szabályozás érvényes a nap 24 órájában, az év minden napján a Ring és a Franz-Josefs-Kai által övezett területen belül, kivételt képez ez alól a Burgtheater, valamint a Börse, mivel itt rendelkezésre állnak ki- és beszálló állomások, melyeket minden busz használhat. A szabályozás magában foglalja a Ringstraße város felé eső leállósávjait is.


Hogyan történik mindez?

A terület buszbehajtást tiltó táblákkal lesz ellátva, az autóbuszok csak abban az esetben hajthatnak majd be, amennyiben a behajtási engedély látható helyre van ragasztva a szélvédőre. Kivételt képeznek a szabályozás alól a belváros menetrend szerint közlekedő 1A, 2A és 3A jelzésű buszai.
 

Ki juthat hozzá a behajtási engedélyhez?

A behajtási engedélyeknek több típusa van:
  • Hotelkártya, mely az említett területen elhelyezkedő szálloda megközelítésére szolgál
  • Rendezői kártya, mely lehetővé teszi rendezvényhelyszínek, éttermek megközelítését egy meghatározott napon
  • Transzferkártya az osztrák buszvállalatok részére, mellyel egy-egy helyszín megközelítése céljából hajthatnak be az adott területre
  • Behajtás idegenvezetők és a Wiener Stadtrundfahrtengewerbe (bécsi idegenvezetők szövetségének tagjai részére (korlátozott érvényességgel)


A behajtási engedélyek az adott naptári évben érvényesek, és az adventi időszak idején is használhatók.

A rendezvényekhez és eseményekhez kapcsolódó szabályozás részletes leírása német nyelven itt olvasható!

Magyar nyelvű összefoglaló itt található