Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Busszal Bécsbe advent idején

Az adventi szombatokra (november 28., december 05., 12. és 19.) érvényes napi buszbehajtási engedélyek online értékesítése október 27-én (kedden) kezdődik, az ár változatlan 17,57 euró.

Fiaker Bécsben © Österreich Werbung

Tömegközlekedéssel:

A Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) idén is lehetővé teszi kedvezményes „Besuchernetzkarte Advent” jegy vásárlását. Ez különösen csoportok számára ideális, amelynek tagjai érvényes útiokmánnyal vehetik meg elővételben az online jegyet. Felnőtteknek 4,80 euró, 15 éves korig pedig 2,40 euró.
Részletek és vásárlás itt

Amennyiben a csoport tagjai rendelkeznek a „Besuchernetzkarte Advent“ jeggyel, akkor a busz a Práternél/Ernst Happel Stadionnál leparkolhat, ahol erre az időszakra plusz parkolóhelyeket alakítottak ki buszok számára. Az utasok ebben az esetben az U2 metróval tudják megközelíteni a karácsonyi vásárok helyszínét.

Buszos csoportoknak:

A buszbehajtási engedélyek az adventi szombatokra Bécs városának honlapján, az alábbi linken 2015. október 27-én, 7.00 órától foglalhatóak, hitelkártyával fizetendőek:
www.buseinfahrtskarte.wien.at (a link csak 2015. október 27-től elérhető!)
A napi jegy ára 17,57 €.  A jegyen fel kell tüntetni a busz rendszámát.
 

Jó tudni:

Mivel sokszor az adott nap foglalása során nem tudni előre a busz rendszámát, ezért lehetőség van arra, hogy legkésőbb a lefoglalt és kifizetett időpont előtt egy héttel adjuk meg utólagosan a busz rendszámát. Csak a rendszám megadása után történik meg a behajtási jegy kinyomtatása és kiküldése. Ezek után nincs lehetőség további módosításra.
 

A foglalás menete:

A rendszám megadása után a kártyát PDF fájlként e-mailben kiküldik, amit ki kell nyomtatni majd a buszban a szélvédő mögé, jól látható helyre helyezni.
 

Részletek a 2015-ös adventi autóbusz behajtási szabályozáshoz:

A zóna kizárólag az alábbi szombatokon érvényes: 2015. 11. 28, 2015. 12. 05., 2015. 12. 12. és 2015. 12. 19., mindig 06.00 és 20.00 óra között.
Az adott zónába a behajtás autóbuszoknak csak érvényes behajtási engedéllyel lehetséges.

  • Maximum 300 behajtási engedély egy nap
  • A Babenbergstraße-n a balra kanyarodás a Getreidemarkt-ra lehetséges (könnyített kihajtás)
  • Parkolók (a jegy igénylésekor meghatározásra kerülnek): Stadionparkplatz és Pierre-de Coubertin-Platz (P1, 2. kerület), valamint Arbeiterstrandbadstraße (P2, 22. kerület)
  • Meghatározott behajtási időintervallumok a Museumsplatz-ra a vendégek felvételének idejére 3 sávban (15.30-17.00; 17.00-18.30; 18.30-tól)- a behajtási jegy igénylésekor kell megadni


Megközelítés adventi buszbehajtási engedély nélkül: A rendezvényekhez és eseményekhez kapcsolódó szabályozás részletes leírása német nyelven itt olvasható!


ÚJ! Adventi hétvégékre (szombat-vasárnapra) érvényes szabályozás Schönbrunnál:

A meglévő zónák mellé a Grünbergstraße-n egy díjmentesen használható buszparkolót alakítanak ki.
 

Az év többi napján az alábbi szabályozás érvényes a belvárosi behajtási engedélyeket illetően:

A szabályozásból kifolyólag a belvárosba történő feltétlenül szükséges behajtás, tehát mindenekelőtt a szállodákba és rendezvények helyszínére történő odajutás továbbra is biztosított lesz, ugyanakkor a felesleges forgalom korlátozása lép érvénybe, amit például azok a buszok generálnak, melyek az egyes látnivalókhoz viszik a csoportokat. Ezen csoportok részére ki- és beszálló állomásokat hoznak létre a Ringstraße és a Franz-Josefs-Kai területén


Érvényesség:

A szabályozás érvényes a nap 24 órájában, az év minden napján a Ring és a Franz-Josefs-Kai által övezett területen belül, kivételt képez ez alól a Burgtheater, valamint a Börse, mivel itt rendelkezésre állnak ki- és beszálló állomások, melyeket minden busz használhat. A szabályozás magában foglalja a Ringstraße város felé eső leállósávjait is.


Hogyan történik mindez?

A terület buszbehajtást tiltó táblákkal lesz ellátva, az autóbuszok csak abban az esetben hajthatnak majd be, amennyiben a behajtási engedély látható helyre van ragasztva a szélvédőre. Kivételt képeznek a szabályozás alól a belváros menetrend szerint közlekedő 1A, 2A és 3A jelzésű buszai.
 

Ki juthat hozzá a behajtási engedélyhez?

A behajtási engedélyeknek több típusa van:
  • Hotelkártya, mely az említett területen elhelyezkedő szálloda megközelítésére szolgál
  • Rendezői kártya, mely lehetővé teszi rendezvényhelyszínek, éttermek megközelítését egy meghatározott napon
  • Transzferkártya az osztrák buszvállalatok részére, mellyel egy-egy helyszín megközelítése céljából hajthatnak be az adott területre
  • Behajtás idegenvezetők és a Wiener Stadtrundfahrtengewerbe (bécsi idegenvezetők szövetségének tagjai részére (korlátozott érvényességgel)


A behajtási engedélyek az adott naptári évben érvényesek, és az adventi időszak idején is használhatók.

Magyar nyelvű összefoglaló itt található