Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban

Alpesi síelés Karintiában: sok hó és még több napsütés!

Katintia téli kínálata magával ragadja a családokat, kezdőket és sportos kihívásokra vágyókat egyaránt: szelíd lankák, széles lesiklópályák; könnyed délies életérzés és kedvezményes családi ajánlatok...

 © Kärnten Werbung / Edward Groeger
© Kärnten Werbung / Edward Groeger
 © Kärnten Werbung / Franz Gerdl
© Kärnten Werbung / Franz Gerdl
 © Edward Gröger, Kärnten Werbung
© Edward Gröger, Kärnten Werbung
... mint a „Familien-Euro”, a sípályakomornyik és a WIFI-kapcsolat a sípályán – pihentető és feledhetetlen üdülési élmények.

Karintia 25 síterepének vendéglátói nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az üdülővendégek az első pillanattól kezdve jól érezzék magukat. Ehhez hozzátartoznak a karintiai specialitások és az Alpok-Adria térség ínyencségeinek kóstolásával töltött hangulatos esték, valamint a hóbiztos sípályák is, amelyeknek köszönhetően a téli élmények egészen késő tavaszig garantáltak. Karintiában és Kelet-Tirolban összesen 1000 kilométernyi sípálya áll a síelők rendelkezésére főleg könnyű, enyhe lejtésű hegyoldalakon, de azért a meredek, fekete pályák sem hiányoznak a kínálatból.

Síoktatás pénzvisszafizetési garanciával

A kezdőket az idei télen is érdekes síoktató kurzusok várják. Számos karintiai síiskola kínál a kezdőknek síoktatást garantált sikerrel: aki három nap után sem tud lesiklani egy kék pályán, az visszakapja a pénzét (3 napos síoktatás a felszerelés bérlésével együtt 129 euró, www.kssv.at). A Gerlitzen Alpe ráadásul „Üdvözöljük a kezdőket” érdemrenddel is büszkélkedhet. Széles, főleg enyhe lejtésű pályák, kezdőbarát felvonók és síiskolák garantálják a gyors tanulást – felnőtteknek is!

Valamennyi síterep egyetlen síbérlettel

Aki nem tud betelni Ausztria délvidékének napsütötte és hóbiztos téli élményeivel, annak ott a TopSkipass Kärnten/Osttirol síbérletet, amely valamennyi síterepen kapható és összesen 31 síterületre érvényes. Emellett számos további, kisebb síszövetség is elérhető, mint például a 2012/2013-as téli szezontól együttműködő Gmünd, Malta és Trebesing az Innerkrems/Goldeck síbérlettel(6 napos síbérlet - 3 nap Innerkremsben és 3 nap a Goldecken). A kombinált síbérletárak a különböző síterepek egyenkénti áraihoz képest 25–30 százalékkal olcsóbbak, ráadásul a 14 éven aluli gyermekek ingyen síelhetnek, ha legalább az egyik szülő vásárol egy síbérletet (az ajánlat a Millstatti-tó régióra is érvényes).

Két vadonatúj fun- és snowparkjának köszönhetően az Innerkrems síterep az idei télen új arcát mutatja a vendégeknek és különleges „freeride eldorádóként” várja a téli sportok kedvelőit. 2013. március 1-től 3-ig pedig a Goldecken tartott Freeride World Qualifier Tour alkalmával a világ legjobb freeridereit is megcsodálhatják verseny közben.

Meglepetés! – „Nice Surprise” a Nassfeld-Hermagor régióban
A legnagyobb karintiai síterep, a tartomány déli részén található Nassfeld-Hermagor síaréna, különleges meglepetésekkel várja az üdülővendégeket: a Millenium-expressz és a Gartnerkofel ülőfelvonó hegyállomásánál kényelmes nyugágyak és WIFI kapcsolattal rendelkező pihenőhelyek, ingyenes sítárolók, valamint a Millenium-expressz felvonóban egy 17 perces karintiai nyelvoktatás vár a vendégekre.

A „Familien-Euro” ajánlatcsomag

A Bad Kleinkirchheim/St. Oswald síterepen is határtalan téli élmények várják a családokat, mert meghatározott heteken igénybe vehetik a „Familien-Euro” kedvezményt: az ajánlatnak köszönhetően a 12 éven aluli gyermekek naponta egy euróért síelhetnek a tökéletesen karbantartott sípályákon. Ha mindez még mind nem elég: a sí- és snowboardfelszerelés kölcsönzése és a síszerviz is ingyenes (www.familien-euro.at). A síterep több mint 100 kilométernyi sípályával Karintia második legnagyobb síparadicsoma. Tavasszal igazán különleges ajánlattal várja a napfényes síelés szerelmeseit: a „Sí- és termálhét” alkalmával (2013. március 9-től április 1-ig) azoknak a vendégeknek, akik legalább hét éjszakát töltenek a sírégióban, ingyenesen jár a síbérlet, valamint 50 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt a Római termálfürdőbe és a St. Kathrein fürdőbe. Az idei téli szezon egy további fénypontja az új hópark a Nockalmon.

Milyen további attrakciókat kínál még a karintiai tél? Sípályakomornyikot, aki a Turracher Höhén pezsgőt és fagylaltot ajándékoz a vendégeknek. Az Alpok leghosszabb, 8,5 kilométer hosszú fekete sípályáját a Spittal an der Drau mellett található Goldecken. Karintia nemcsak szelíd és nyugodt élményeket tartogat a vendégeknek, hanem meredek és kalandos kikapcsolódási lehetőségek egész sorát is. Röviden: egy határtalanul szép és változatos téli birodalom, amely egyedülálló téli élményeket garantál.