Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban
close
Please choose your country:
Or choose your language:

Kis történelmi városok

Ausztriában számos parányi, de annál hangulatosabb település büszkélkedhet egyedülálló történelmi múlttal, régi korokat idéző városképpel vagy műemlékvédelem alatt álló városrészekkel, amelyek varázslatos időutazásra csábítják a látogatókat.

Bámulatos építészeti remekek, különleges emberi találkozások és sokszínű kulináris élmények: a Vorarlbergben található Feldkirch és a burgenlandi Rust között összesen 18 kulturális gyöngyszem található, amelyek „Kis történelmi városok” néven léptek egymással szövetségre. Ezeken a helyeken a városképet elsősorban a műemlékvédelem alatt álló történelmi épületek határozzák meg. A települések önálló városi joggal bírnak, átlagosan 17 000 lakost számlálnak és speciális kulturális élményekkel várják a látogatókat: eldugott hátsó udvarokkal, titkos kis terekkel, féltve őrzött hagyományokkal és magas színvonalú színházi, operett- és operaelőadásokkal. Természetesen a regionális finomságok nyújtotta kulináris élményekről sem szabad megfeledkezni. A parányi ékszerdobozok egy könnyed séta közben számtalan új felfedezéssel és feledhetetlen élményekkel ajándékozzák meg az üdülővendégeket.

A „Kis történelmi városok” honlapján hasznos információk, speciális ajánlatcsomagok és olyan nagyszerű üdülési tippek várják az érdeklődőket, mint az „Austria Classic Tour”. Igazi különlegességnek számítanak szállodai utalványaik, amelyek a három- és négycsillagos szállodákban válthatóak be.

Kis történelmi városok
Stadtplatz 27
4402 Steyr
Tel.: 0043 7252 52290
Fax: 0043 7252 53229-15
E-mail: info@khs.info
www.khs.info