Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban

Az Österreich Werbung

Az Österreich Werbung (1989) (ÖW - Az Österreichischen Verkehrsbüros újjászervezése alkalmával létrehozták az Österreichische Fremdenverkehrswerbung (1955)– ÖFVW, vagyis az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal alapjait), feladata Ausztria népszerűsítése. A hivatal Ausztria nemzeti idegenforgalmi hivatala. A cég központi törekvése, hogy Ausztriát, mint idegenforgalmi desztinácót az osztrák turisztikai partnerekkel közösen nem csak fenntartsa, de versenyképessé is tegye.

 © Österreich Werbung

 

Az Österreich Werbung éves büdzséjeAz ÖW büdzséje két fontos gazdasági és politikai résztvevő (a mindenkori gazdasági miniszter, vagyis az osztrák állam (75%) és az Osztrák Gazdasági Kamara (25%)), illetve az osztrák idegenforgalmi ágazat hozzájárulásaiból (turisztikai szervezetek, régiók és vállalkozások marketingköltései) áll össze.

Az hozzájárulások összege 2014-ben 32 millió euró (BMWFW: 24 millió euró, WKÖ: 8 millió euró). Az összbüdzsét 2014-ben 50 millió euróban határozták meg.

Az egyesülés alapszerződésében lefektették, hogy az ÖW a két támogató által rendelkezésre bocsátott közpénzeket mire használhatja fel: így az ÖW feladatának tekinti Ausztria, mint turisztikai desztináció népszerűsítését és stabil márkává tételét, valamint a kereslet változásaihoz való idomulást és a turisztikai szektorban való fejlődést.

Ezeknek a feladatoknak a végrehajtásában jelenleg körülbelül 220 alkalmazott dolgozik világszerte. A törvényi és alapszerződésbeli előírásoknak eleget téve, az ÖW különböző feladatokat lát el.

Az Österreich Werbung legfőbb feladatai

  • Az „Üdülés Ausztriában“ márka ápolása: a márkának köszönhetően Ausztria kiemelkedik a többi üdülőrégió közül, és érzelmi többletértéket közvetít az ausztriai üdülés során.
  • A legígéretesebb nemzetközi piacokon való aktív jelenlét innovatív, időtálló marketingaktivitásokkal.
  • Az ÖW az osztrák turisztikai szolgáltatók és nagyobb idegenforgalmi hálózatok partnere: a turitsztikai ágazat profitál az ÖW aktuális és alapos piaci ismereteiből a vendégek és a piacok tekintetében egyaránt


Aktivitások
Az Österreich Werbung évente és világszerte több mint 1.500 marketingaktivitást bonyolít le. A marketingaktivitások sora az Ausztriát reklámozó klasszikus hirdetésektől a különböző médiakooperációkon, tematikus prospektusok készítésén, vásárok, kiállítások szervezésén át egészen az utazási irodai továbbképzések felépítéséig és folyamatos gondozásáig terjed.

Az ÖW három régió piacain képviseli Ausztriát: Nyugat-Európa, Közép-Európa és a tengerentúl.
Ezek a régiók teszik ki a vendégéjszakák 96%-át (2012-ben kb. 131 millió), illetve jelentik az osztrák turizmus számára a legnagyobb potenciált.

Az üdülóvendégek számára az Österreich Werbung telefonos információszolgálata mellett (amely Ausztria legnagyobb telefonos központja) a www.austria.info/hu honlap is rengeteg hasznos tudnivalóval szolgál. Ausztria legnagyobb turisztikai honlapján (amely már 20 nyelven elérhető) az egész országra vonatkozóan találhatóak információk és ajánlatok.