Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban

Az Österreich Werbung

Az Österreich Werbung (1989) (ÖW - Az Österreichischen Verkehrsbüros újjászervezése alkalmával létrehozták az Österreichische Fremdenverkehrswerbung (1955)– ÖFVW, vagyis az Osztrák Idegenforgalmi Hivatal alapjait), feladata Ausztria népszerűsítése. A hivatal Ausztria nemzeti idegenforgalmi hivatala. A cég központi törekvése, hogy Ausztriát, mint idegenforgalmi desztinácót az osztrák turisztikai partnerekkel közösen nem csak fenntartsa, de versenyképessé is tegye.

 © Österreich Werbung

 

Az Österreich Werbung éves büdzséje

Az ÖW büdzséje két fontos gazdasági és politikai résztvevő (a mindenkori gazdasági miniszter, vagyis az osztrák állam (75%) és az Osztrák Gazdasági Kamara (25%)), illetve az osztrák idegenforgalmi ágazat hozzájárulásaiból (turisztikai szervezetek, régiók és vállalkozások marketingköltései) áll össze.

Az összbüdzsét 2016-ban 50 millió euróban határozták meg.

Az egyesülés alapszerződésében lefektették, hogy az ÖW a két támogató által rendelkezésre bocsátott közpénzeket mire használhatja fel: így az ÖW feladatának tekinti Ausztria, mint turisztikai desztináció népszerűsítését és stabil márkává tételét, valamint a kereslet változásaihoz való idomulást és a turisztikai szektorban való fejlődést.

Ezeknek a feladatoknak a végrehajtásában jelenleg körülbelül 200 alkalmazott dolgozik világszerte. A törvényi és alapszerződésbeli előírásoknak eleget téve, az ÖW különböző feladatokat lát el.

Az Österreich Werbung legfőbb feladatai

  • Az „Üdülés Ausztriában“ márka ápolása: a márkának köszönhetően Ausztria kiemelkedik a többi üdülőrégió közül, és érzelmi többletértéket közvetít az ausztriai üdülés során.
  • A legígéretesebb nemzetközi piacokon való aktív jelenlét innovatív, időtálló marketingaktivitásokkal.
  • Az ÖW az osztrák turisztikai szolgáltatók és nagyobb idegenforgalmi hálózatok partnere: a turitsztikai ágazat profitál az ÖW aktuális és alapos piaci ismereteiből a vendégek és a piacok tekintetében egyaránt


Aktivitások
Az Österreich Werbung évente és világszerte több mint 1.500 marketingaktivitást bonyolít le. A marketingaktivitások sora az Ausztriát reklámozó klasszikus hirdetésektől a különböző médiakooperációkon, tematikus prospektusok készítésén, vásárok, kiállítások szervezésén át egészen az utazási irodai továbbképzések felépítéséig és folyamatos gondozásáig terjed.

Az üdülóvendégek számára az Österreich Werbung telefonos információszolgálata mellett a www.austria.info/hu honlap is rengeteg hasznos tudnivalóval szolgál.