Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban

Üdülés akadályok nélkül...

... mozgássérült vendégeink számára ezt a kívánságot szeretnénk leginkább teljesíteni!

 © Steiermark Tourismus
Ezen az oldalon hasznos tippeket adunk, hogy az Ön számára olyan könnyűvé és kényelmessé tegyük az utazást Ausztriában, amennyire csak lehet. 

Az Európai Unió által támogatott pantou.org a felhasználóknak és szolgáltatóknak egyaránt ingyenes információszerzési lehetőséget nyújt az akadálymenetesített turisztikai ajánlatokról Ausztriában, például kerekesszékkel közlekedőknek és egyéb fogyatékkal élőknek. 

Akadálymentes mobilitás az ÖBB segítségével 
Az ÖBB (Osztrák Államvasutak) folyamatos befektetéseket eszközöl a pályaudvarok és vonatok akadálymentesítésére. A pályaudvarokon található liftek és vakvezető jelrendszerek mellett, a vonatközlekedésben is egyre nagyobb szerpet kapnak a lépcsők nélküli, akadálymentes felszállást biztosító vonatok, illetve az olyan szerelvények, ahol emelőliftek segítenek a beszállásban a mozgáskorlátozottak számára. Ezenkívül az ÖBB vonatkísérői extra tréningek során sajátítják el a mozgáskorlátozott vendégekkel való helyes bánásmódot.

Akadálymentes szálláshelyek
A Gazdasági, Család és Ifjúsági Minisztérium „Akadálymentes szálláshelyek Ausztriában” címmel ad ki szállodai katalógust az ország akadálymentesített szálláshelyeiről.

Az akadálymentes üdülési adatbank célja, hogy megkönnyítse a fogyatékkal élők számára ausztriai üdülésük megtervezését.   

Aktív üdülés fogyatékkal élők számára
A Para-Special-Outdoorsports, Ausztria első akadálymentes sí- és kalandiskolája lehetővé teszi, hogy a sérült emberek is élvezzék az aktív pihenést családjukkal és barátaikkal a Schladming-Dachstein régióban.