Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban

Orvosi ellátás és gyógyszertárak

Az egész Ausztriára kiterjedő orvosi, kórházi és gyógyszertári hálózat biztosítja a tökéletes orvosi ellátást és a vészhelyzetekben történő segítségnyújtást.

Gyógyszertárak
A gyógyszertárak felváltva tartanak éjszakai és vasárnapi ügyeletet, a zárva lévő gyógyszertárakban mindig található információ a legközelebbi nyitva tartó gyógyszertárra vonatkozóan.

Egészségbiztosítás
Az Európai Gazdasági Térséghez tartozó államok (EU tagállomok + Izland, Liechtenstein, Norvégia), Svájc, Bosznia és Hercegovina, Horvátország, Macedónia, Szerbia, Montenegró és Törökország egészségügyi biztosítással rendelkező lakosai, az utazás megkezdése előtt a saját egészségbiztosítójuk által kiállított üdülési biztosításuk segítségével sürgős esetekben Ausztriában ugyanolyan orvosi ellátásban részesülhetnek, mint az Ausztriában egészségügyi biztosítással rendelkező személyek. További felvilágosítás beszerezhető minderről az érintett ország egészségbiztosítójánál.

Gyógyüdülők/gyógyfürdők/termálfürdők
Ausztriában számtalan ellenőrzött és törvényesen elismert gyógyfürdő, termálfürdő és gyógyüdülőhely várja a felüdülni vágyókat. A kínálati paletta olyan színes, hogy bármilyen egészségügyi probléma és panasz kezelhető, enyhíthető vagy akár gyógyítható is. Termálfürdők és wellnessközpontok sokasága csábít kimagasló színvonalú kényeztető üdülésre és energiával való feltöltődésre.

A legtöbb osztrák gyógyfürdő és gyógyüdülőhely egyidejűleg ismert és kedvelt turisztikai központ is számtalan sport és szórakozási lehetőséggel.

További információk:
Osztrák Gyógyfürdők és Gyógyüdülőhelyek Szövetsége(Österreichischer Heilbäder- und Kurorteverband)
Josefsplatz 6
A-1010 Wien
Tel:: 0043 (1) 51 21 904
Fax: 0043 (1) 51 28 639