Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban

Vámrendelkezések

Ausztria formájú felhő
Beutazás Ausztriába az Európai Unió tagországaiból:
Itt hasznos információk találhatóak a következő országokból történő beutazással kapcsolatban: Belgium, Bulgária, Dánia, Németország, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Egyesült Királyság, Írország, Olaszország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Lengyelország, Portugália, Románia, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Magyarország és Ciprus.

A határátkelőhelyeken alapvetően már nincs vámvizsgálat, de szúrópróba szerű ellenőrzésekre bármikor sor kerülhet.

Az EU tagállamain belül történő közvetlen repülőút (más Európai Unión kívüli államban történő leszállás nélkül) esetén az Európai Unió állampolgárai használhatják az EU utasok számára kialakított kijáratot.

Megjegyzés: amennyiben az utazást egy Európai Unión kívüli országban kezdték meg, abban az esetben is a harmadik országból érkezőkre érvényes jogszabályok érvényesek, ha az Ausztriába történő beutazás előtt volt egy landolás és tranzitváróban történő várakozás egy Európai Unión kívüli országban,  

Mennyiségi határok:
A magáncélra, személyes használatra vásárolt dohányárú és alkoholos ital vámmentes. A következő mennyiségek túllépése esetén azonban ki kell fejteni, hogy az árukat saját felhsználásra szánjuk.
cigaretta: 800 darab
szivarka (max. tömeg darabonként 3 gramm): 400 darab                          szivar: 200 darab
dohány: 1 kg

FIGYELEM!! Dohányárut a következő linken található kilenc EU tagállamból csak csökkentett mennyiségben lehet Ausztriába bevinni.

égetett szeszesitalok: 10 liter
más alkoholos italok, mint a sör, habzóbor vagy bor 22 %-os alkoholtartalomig.: 20 liter
bor (ebből maximum 60 liter habzóbor): 90 liter
sör: 110 liter

Vámmentes bevásárlás az EU tagállamok közötti közvetlen utazások esetén már nem lehetséges.

Beutazás Ausztriába egy harmadik, az Európai Unióhoz nem tartozó országból

Határátlépéskor a következő árukat kell elvámolni, vagyis vámjelentést leadni:
Nem saját használatra szánt áruk.
Az Európai Unión kívül vásárolt áruk, amelyek meghaladják a szabadon bevihető árumennyiséget  cigaretta, alkoholos italok, nem habzóborok, sör és orvosság valamint más termékek esetén.
Áruk, amelyekre beviteli korlátozás vagy tiltás van érvényben.

Szabadon bevihető mennyiségek harmadik országból származó áruk esetében: az Ausztriába saját felhasználás vagy ajándék céljából bevihető maximális mennyiségek:

Repülő és hajóforgalomban:

Dohányáru (személyenként 17 éves kor felett):
200 cigaretta vagy
100 szivarka (szivarka maximum tömeg darabonként 3 gramm) vagy 
50 szivar vagy
250 gramm dohány vagy ezen árukat meghatározott összetételben.

alkoholos italok (személyenként 17 éves kor felett):
1liter alkohol és alkoholos ital több mint 22 százalékos alkoholtartalommal vagy etilalkohol 80 vagy annál magasabb alkoholszázalékkal,
2 liter alkohol és alkoholos ital maximum 22 százalékos alkoholtartalommal vagy ezen árukat meghatározott összetételben,
4 liter nem habzó bor és
16 liter sör.  

Orvosság személyes használatra az utazás idejére 

Más áruk maximum 300 euró összértékig (földi úton történő beutazás esetén); repülővel és hajóval történő beutazás esetén maximum 430 euró összértékig. Több együtt utazó személy esetén a vámmentes értékhatárokat nem lehet összeadni.

Az üdülés ideje alatt a személyes használatot szolgáló áruk vámmentesen és bejelentési kötelezettség nélkül bevihetőek Ausztriába, hacsak nem létezik a bevitelre vonatkozó tiltás (új áruknál pl. fotófelszerelés a számlát meg kell őrizni).