Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban

Karintia: vidám pillanatok és éményteli kikapcsolódás

Az Alpok szívében ivóvíz tisztaságú és meleg vizű fürdőtavak sokasága várja az üdülővendégeket lenyűgöző hegyek ölelésében, amelyek között találhatunk fejedelmi háromezres hegycsúcsokat és szelídebb, lankás hegyhátakat egyaránt.

 © Kärnten Werbung - Edward Gröger
Bárhonnan is tekintsünk körbe a tájon, egyedülálló változatosságban gyönyörködhetünk. Ausztria legdélebben fekvő tartományát, Karintiát az Alpok-Adria térség kulturális sokszínűsége, az enyhe, már-már mediterrán klíma és a vidám és nyitott emberek jellemzik, akik nagyszerű vendéglátók is egyben.

A „lét könnyedsége” Karintiában mindenhol felfedezhető – legyen szó a kristálytiszta vizű hegyi tavak partján történő aktív kikapcsolódásról vagy egy kiadós túrázásról az újonnan kialakított Alpok-Adria távtúraútvonalon, amely Ausztria legmagasabb hegyétől, a Großglocknertől indul és folyók, patakok, valamint vízesések mentén vezet déli irányba, egészen a tengerig. Az útvonal átszeli Karintiát, majd Szlovéniát és végül Olaszországban ér véget. Az Alpok déli oldalán a gasztronómiai élmények terén is különleges meglepetések várnak a vendégekre. Étkezés közben még jobban megismerhetjük a tartományt és az ott élő embereket: a tavak partján vagy a hegyekben tett kirándulás közben érdemes pihenőt tartani és a helybéliekkel közösen kóstolni meg az Alpok-Adria konyha finomságait, amelyek Karintiában kizárólag friss és regionális alapanyagokból készülnek.

A karintiai napsütés és a fények különleges játéka, a sokszínű táj és a három ország kulturális befolyása számos művészt és művésznőt inspirált már nagyszerű művekre. Olyan nagyszerű fesztiválok és kulturális programok várják az érdeklődőket, mint a Carinthische Nyár klasszikus zenei fesztivál vagy a Német Irodalmi Napok, de a karintiai múzeumok is számtalan látnivalót kínálnak a kortárs művészetektől egészen a néprajzig. Nyárra a városok utcái és terei is színpaddá alakulnak át: ilyenkor Brahms és Mahler melódiái, kórusok énekei vagy divatos jazzdallamok csendülnek fel. Színházi előadásokra nemcsak a Klagenfurti városi színházban kerül sor, hanem a Villachi Új Színpadon, a Friesachi Várjátékokon, az Albecki Kastélyszínházban és a Porcia Komédiajátékok alkalmával is Spittal an der Drauban.

Karintiában a családok is igazán otthon érezhetik magukat: Európa egyik első számú családi üdülőhelyén nagyszerű kikapcsolódás vár a kisbabákra, gyermekekre és tinédzserekre egyaránt. A Kärnten Family szövetséghez tartozó szálláshelyek ideális keretfeltételeket kínálnak a jól sikerült családi üdüléshez.

Karintia – ünnep az érzékeknek. Télen is, amikor széles sípályák és melengető napsütés csábít önfeledt síelésre, friss hótakaró ropog a hótalpak alatt és a korcsolyázók a befagyott tavak tükörsima jégfelületén róhatják a köröket. Ausztria legdélebbi tartományában több mint 1000 kilométernyi sípálya és 32 síterep gondoskodik a változatos téli élményekről. A kínálatban ugyanúgy megtalálhatóak a kihívásokkal teli fekete pályák, buckás szakaszok és funparkok mint a könnyed, kezdőknek is ideális kék lesiklópályák. Karintia emellett jól kiépített sífutópálya-hálózattal is büszkélkedhet. A hóbiztos fekvés, valamint az évi több mint 2000 óra napsütés egyedülálló téli élményeket garantál októbertől egészen késő tavaszig.

Karintia egyedülálló természeti környezete nagyszerű lehetőségeket kínál az aktív kikapcsolódásra: a kínálatban túrázás, kerékpározás, golfozás és futás is szerepel. Megérkezni, ellazulni, felfedezni és felöltődni. Megtalálni, amit már oly régóta kerestünk: önmagunkat.

További információk és ingyenes katalógusrendelés:
Kärnten Information Casinoplatz 1 9220 Velden, Österreich Tel.: 0043 463 3000 Fax: 0043 4274 52100-50 E-mail: info@kaernten.at Internet:www.karintia.com