Navigáció Tartalom Ausztria címszavakban

Bécs

Ausztria kb. 1 700 000 lakosú fővárosa, a világörökség része.

Christmas market in front of the city hall
Bécs két nevezetességével is szerepel az UNESCO listáján: a történelmi belváros mellett a Schönbrunni kastély barokk épületei és parkja is a világörökség részének számítanak. Az egykori császári székesfőváros képét ma is meghatározzák a pompás épületek és a számos műkincs. A legkülönbözőbb korszakokból származó építmények csodálatos kulturális és időutazásra invitálják a látogatókat.

A város központjában emelkedik az impozáns, gótikus Szent István-dóm, a barokk kor nyomait a hajdani császári székhely, a Hofburg őrzi. A Ringstraße hivalkodó főúri épületei, valamint az Opera és a Parlament a 19. század végi historizmus remekművei. Bécs különleges hangulatát pezsgő művészi és kulturális élete mellett nagy múltú kávéházainak, városszéli borkiméréseinek, gyönyörű templomainak és tarka-barka piacainak, bevásárló utcáinak is köszönheti.

Meglepő és nagyvárosi viszonylatban igen ritka, hogy ennyi és ilyen nagyméretű zöld terület áll a pihenni, levegőzni vágyók rendelkezésére. Különösen kedvelt kirándulóhely a közeli Bécsi-erdő, a Práter romantikus ösvényei és a szabadidős paradicsomnak is nevezhető Dunasziget (Donauinsel).
T.: 00 43 245 55
www.wien.info 

TIPP: BÉCS MÚZEUMI NEGYEDE:
A mai Bécs egyik legélénkebb kulturális központja a 2001-ben megnyitott Múzeumi Negyed (MuseumsQuartier), amelyet az egykori császári udvari istállók helyén alakítottak ki. Múzeumok, modern épületek, rendezvények, felkapott szórakozóhelyek és nem mindennapi üzletek jellemzik.
www.mqw.at