navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Avontuur naast de piste in Alpenregion Bludenz - Vorarlberg

15-11-2012 - Naast skiën en snowboarden kan men in het skigebied Alpenregion Bludenz, in de deelstaat Vorarlberg, naast de piste veel avontuur beleven. Zo kan men er op pad met husky’s, afdalen op een opblaasbare airboard of interactief wandelen.

Huskyworkshop in het Brandnertal © Alpenregion Bludenz - Brandnertal
Husky Toni in het Brandnertal

„Husky Toni“ oftewel Anton Kuttner is met zijn 16 husky’s een echte attractie. Hij biedt verschillende programma’s voor volwassenen, kinderen, gezinnen en groepen:

  • Huskyworkshops: Tijdens de workshop begint men met een sneeuwschoenwandeling begeleidt door een wandelgids en een husky. Na de middagpauze leert men meer over de honden en de sledes. Als alles duidelijk is, mag ieder zelf op een slede met husky’s rijden.
  • Huskyworkshop exclusief voor 2 personen: Met 2 personen rijdt men op een slede met 3 spannen met in totaal 12 husky’s. De route is 10 tot 14 km lang en loopt door het Brandnertal.
  • Hondeslederijschool voor kinderen: Husky-Toni in het Brandnertal biedt voor kinderen een rijbewijs voor hondesleden aan. Kinderen vanaf 8 jaar leren eerst de belangrijkste begrippen en gedragsregels voor en met de hond. Na een kleine test oefenen de kinderen op het droge, daarna mag ieder zelf een stuk rijden. Aan het eind krijgen ze een „huskyrijbewijs“. www.husky-toni.at


Schneeuwschoentocht en airboardafdaling
Na een 2 uur durende sneeuwschoenwandeling samen met een gids en een pauze op de top van de berg, wordt het airboard opgeblazen. Kniebeschermers worden aangetrokken, de helm opgezet en dan volgt een razende afdaling door de tiefschnee al liggend op het airboard. www.bergaktiv.info

Interactief wandelen
Geen gedoe meer met grote uitvouwbare kaarten. Of telkens in een gidsje heen en weer bladeren om een leuke hut te vinden. Die tijden zijn voorbij. Met de interactieve wandelkaart online wordt de routeplanning gemakkelijk gemaakt. Klik de gewenste route aan en alle mogelijke informatie, nauwkeurige landkaarten en details over de route worden direct weergegeven. De interactieve wandelkaart is hier te vinden: http://alpregio.outdooractive.com/ar-bludenz/de/alpregio.jsp#tab=WelcomeTab


Meer informatie:
www.alpenregion.at


------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over het persbericht en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Mvr. Wiebke Meyer, Tel.: 0043-5552-30227717, wiebke.meyer@alpenregion.at, www.alpenregion.at/presse.