navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Culinaire skitochten in het SalzburgerLand

03-01-2013 - De gastronomische route van de Via Culinaria voert langs 18 geselecteerde skihutten in het SalzburgerLand, dus culinair genieten is in het winterseizoen 2012/2013 gegarandeerd.

Culinair genieten tijdens de wintersport © SalzburgerLand Tourismus

Op gastronomische (Ski)-Hüttenhockertour in het SalzburgerLand

Genieten van bekroonde gerechten in achttien geselecteerde skihutten

De gastronomische route van de Via Culinaria voert langs 18 geselecteerde skihutten in het SalzburgerLand, dus culinair genieten is in het winterseizoen 2012/2013 gegarandeerd. De skihutten serveren door Salzburgse sterrenkoks bereide gerechten, zodat in de skigebieden van het SalzburgerLand sprake is van een versmelting tussen unieke culinaire ervaringen en adembenemende bergtoppen die resulteert in een geslaagde combinatie aan indrukken voor zowel fijnproevers als wintersportliefhebbers.

Authentiek of modern, om iets te vieren of alleen van de zon te genieten, iedere skihut in het SalzburgerLand heeft zijn eigen unieke karakter. Ontdek onder het motto “Gourmet im Schnee“ uw eigen favoriete skihut op de gastronomische route van de Via Culinaria, bijvoorbeeld na een hele dag skiën, voor aanvang van een sleetour of tijdens een winterwandeling.

Gourmet im Schnee – Op en top genieten
De 18 skihutten op de gastronomische route voor “Hüttenhocker” serveren allemaal een “Via Culinaria Hüttengericht“ van een vermaarde Salzburgse sterrenkok, in samenwerking met de betrokken exploitanten. Dit betekent dus verfijnde en gevarieerde gerechten met speciaal geselecteerde ingrediënten voor de nodige “piste-power". Alle maaltijden worden dagelijks vers bereid met regionale producten. Licht doch hartig, traditioneel en creatief, evenals vegetarische maaltijden, beignets en knödel, lokale verse delicatessen, wildspecialiteiten, het beste van het Pinzgauer rund of verleidelijk zoete lekkernijen – en altijd met regionale en seizoengebonden producten.

De recepten zijn van diverse bekroonde topkoks uit het SalzburgerLand. Zo creëerde bijvoorbeeld 4-sterren kok Rudi Obauer van restaurant Obauer in Werfen een O-Power-Soup” voor de authentieke Burgstallhütte in Flachauwinkel. Deze doorzichtige soep met gekookt rundvlees, vermicelli, groenten en kruiden uit de O-Power kruidendoos bevat volgens Rudi Obauer "alles wat een wintersporter nodig heeft!"

De Bürgalm in Dienten serveert haar gasten “Moar in der Pfoad”, een dessert van Jürgen Vigne van restaurant Pfefferschiff in Hallwang. Alexander Forbes van Restaurant Oberforsthof is het creatieve brein achter de “Großarler Hüttenmaus“, een speciaal kindergerecht dat op de Gehwolfalm in Großarl wordt geserveerd.
Meer informatie over alle 18 skihutten en hun speciale gerechten zijn te vinden op www.via-culinaria.com of magazin.salzburgerland.com.


18 gastronomische locaties verdeeld over alle vakantieregio’s
Lungau:          Schi-Alm in Mauterndorf en de Kösslbacher Alm am Aineck
Pongau:          Treff 2000 in Obertauern, Burgstall-Hütte in Flachauwinkel, Lisa-
                      Alm in Flachau
, Gehwolfhütte in Großarl, Bellevue Alm 
                      in Bad Gastein
, de
 Hirschen-Hütt‘n en de Weitmoser Schlossalm in
                      Bad Hofgastein
Pinzgau:          Panorama-Alm in Hollersbach, Toni Alm in Mittersill, Areitalm in
                      Zell am See
Wieseralm in Hinterglemm, Panorama-Alm in
                      Saalbach
, Alte Schmiede in Leogang en de Bürglalm in Dienten am
                      Hochkönig
.

Tennengau:     Karkogelhütte in Abtenau en Rottenhofhütte in Annaberg-Lungötz


202 geselecteerde adressen op de “Via Culinaria”
Het hele jaar door uitgebreid genieten op de 7 gastronomische routes van de Via Culinaria! Deze routes voor fijnproevers, lekkerbekken, visfans, vleestijgers, (ski)hutbezoekers, kaasfreaks, bierliefhebbers en schnapsvrienden voeren door alle vakantieregio’s van het SalzburgerLand. Onderweg liggen 76 Hauben-restaurants, 21 almen en boerderijen, 16 lunchrooms, confiseries en cafés, 9 brouwerijen, 6 schnapsbranderijen, 35 levensmiddelenproducenten en talrijke Gasthöfe met originele regionale keuken.

De Via Culinaria guide: Deze 148 pagina’s tellende brochure over de Via Culinaria staat vol met restaurants en culinaire pakketten, evenals tips voor gastronomische tours en geeft een goed overzicht van alle zeven gastronomische routes. De gids is gratis te bestellen op www.via-culinaria.com.


Delicatessen in het SalzburgerLand
Tien voortreffelijke gastronomische regio’s, klaar om te worden ontdekt. De regio’s hebben hun eigen specialiteiten met klinkende namen als: de Bramberger Obstsaft, de Flachgauer Heumilchkäse, de Lungauer Eachtling (speciale aardappelsoort), de Pinzgauer Bierkäse, het Pinzgauer Rind, het Pongauer Wild, de Tennengauer Almkäse, het Tennengauer Berglamm, de Walser Gemüse en de Pinzgauer Kitz. www.genuss-region.at

----------------------------------------------------------------------------------------- 

Contactpersoon voor mediavragen:
SalzburgerLand Tourismus / presse.salzburgerland.com | www.salzburgerland.com 

Mag.(FH) Waltraud Paradeiser / Tel: +43/(0)662/6688-20 | w.paradeiser@salzburgerland.com