navigatie Inhoud activiteiten in Oostenrijk

Gezond op wintersport in het Zillertal

30-09-2013 - Het Zillertal heeft alles in huis voor een geslaagde vakantie. Vooral waar het gaat om het gezondheidsaspect. Zuurstofrijke berglucht, indrukwekkende natuur, lichamelijke inspanning en ontspanning naast de piste zorgen ervoor dat men weer vol energie van vakantie terugkeert.

Skiën in het Zillertal © Zillertal Tourismus GmbH
Skiën in het Zillertal © Zillertal Tourismus GmbH
Skiën in het Zillertal © Zillertal Tourismus GmbH
Skiën in het Zillertal © Zillertal Tourismus GmbH
Skiën in het Zillertal © Zillertal Tourismus GmbH
Skiën in het Zillertal © Zillertal Tourismus GmbH
“Tot ziens grijze stad. Hallo witte sneeuw” is het motto van het Zillertal. Perfect geprepareerde pistes, verbonden door de meest moderne liften, sneeuwgarantie tot 3.250 m hoogte, de verwarmende zon en de beste hutten van de Alpen met authentieke keuken: vakantie vieren in het Zillertal betekent regeneratie voor lichaam en geest. De zuurstofrijke berglucht doet de stadslongen goed en beweging in de sneeuw te midden van imposante bergpanorama’s gaat winterdepressie tegen. Het Zillertal bestaat uit vier uitgestrekte skigebieden en is, dankzij de Hintertuxer gletsjer, het enige Oostenrijkse skigebied waar men het hele jaar door kan skiën.

Actieve vakantie is goed voor de gezondheid
Skiën is een zeer gezonde sport, omdat er gebruik gemaakt wordt van alle spieren in het lichaam. Het vereist kracht, conditie, goede coördinatievaardigheden en het heeft ook nog eens een goede uitwerking op de stofwisseling en bloedsomloop. Vooral de afwisseling tussen spierinspanning op de prachtig geprepareerde pistes en spierontspanning in de moderne liften is uitermate gezond. Dankzij doorlopende investeringen en het daardoor verbeterde comfort van de liften kunnen skiërs tijdens hun lifttocht, zonder wachttijden, met volle teugen genieten van de verwarmende zon en het prachtige uitzicht op talrijke bergen. In het winterseizoen 2013/14 zorgen vijf nieuwe liften ervoor dat de totaalcapaciteit stijgt naar 298.831 personen per uur:
 • Stoeltjeslift Kristallsesselbahn, Hochzillertal
 • Stoeltjeslift Neuhüttensesselbahn, Hochzillertal
 • Moseltret X-Press, Zillertal Arena
 • 6-persoons stoeltjeslift Ebenwald, Mayrhofner Bergbahnen
 • 6-persoons stoeltjeslift Lämmerbichl, Ski- und Gletscherwelt 3000

 

In het Zillertal vindt elke wintersporter wat hij zoekt. Van brede hellingen tot ruime carvingpistes tot Harakiri, de steilste afdaling van Oostenrijk. Dankzij uiteenlopende moeilijkheidsgraden kan iedere gast zijn ideale fitnessdoel bereiken.

Culinair genieten in het Zillertal
Niet alleen de sport is een goede reden voor een wintersportvakantie. Ook het avontuur en de gezelligheid zorgen voor nieuwe energie. De hutten in het Zillertal bieden de mooiste uitzichten op het berglandschap, maar ook culinaire highlights: van specialiteiten uit het Zillertal tot aan de moderne, lichte keuken. Of men nu eet bij een toprestaurant of een hoogwaardige typisch Tirools restaurant, de koks uit het Zillertal hechten veel waarde aan de herkomst van de producten, waarbij zij vooral gebruik maken van biologische en seizoensproducten van topkwaliteit. Naast de culinaire hoogstandjes op de berg zijn er in het dal ook veel uitstekende restaurants te vinden om de mooie winterdag gezellig af te sluiten.

Nieuwe hutten en restaurants aankomend seizoen zijn:

 • Holzalm, Hochfügen: Deze  typische, in rustieke Tiroolse stijl gebouwde berghut met royaal zonneterras in het skigebied van Hochfügen wordt deze winter geopend.
 • 4 panoramasuites in de Kristallhütte, Hochzillertal: Nieuwe suites (2 verdiepingen) met eigen spa en vrij uitzicht over de Zillertaler Alpen.
 • Spannagelhaus, Hintertuxer Gletscher: Een nieuw en gezellig restaurant met de rustieke charme van een berghut.
 • Tuxer Fernerhaus, Hintertuxer Gletscher: Het in het hart van het skigebied Hintertuxer Gletscher op 2.660 m gelegen Tuxer Fernerhaus werd gerenoveerd en straalt vanaf oktober 2013 als nieuw.


Ontspannen
Juist op vakantie is er tijd om te ontspannen. Zwemmen, relaxen, massages´etc., talrijke wellnessgelegenheden, zowel privé als openbaar, bieden hoogwaardige en verkwikkende therapieën en ontspannende massages. Hier voelt men zich snel weer als herboren.

Bewegen in de natuur versterkt lichaam, geest en ziel, prikkelt de zintuigen en creërt plaats voor nieuwe perspectieven. Het dagelijks leven vergeten en tegelijkertijd iets voor je gezondheid doen – dat is een wintervakantie in het Zillertal.

--------------------------------------------------------------------------------

Zillertal in de winter 

 • 178 liften, vier skigebieden
 • Totale capaciteit van alle liften: 298.831 personen per uur => geen wachttijden
 • Zillertaler Superskipass in de periode van 07-12-13-21-04-14: een skipas geldig in het gehele Zillertal voor 2-21 dagen.
 • 169,4 km blauwe piste, 235,2 km rode piste, 33,75 km zwarte piste
 • Sneeuwgarantie tot 3250 meter, in het gehele dal sneeuwkanonnen aanwezig
 • meerdere Funparks voor „Rookies“ en „Pro‘s“ met Superpipes, Lanes en Obstacles
 • 25 skischolen met in totaal circa 500 skileraren
 • Talrijke skihutten met authentieke keuken, die gebruik maken van biologische producten uit het dal


--------------------------------------------------------------------------------


Meer informatie: www.zillertal.at


Perscontact:
Zillertal Tourismus GmbH

t.a.v. Mvr. Sabine Katschke
Bundesstraße 27d, A-6262 Schlitters
Tel.: +43 5288 87187
Fax: +43 5288 87187 1
presse@zillertal.at
www.zillertal.at